Clint Eastwood do svojej drámy 15:17 to Paris obsadil skutočných hrdinov, ktorí zmarili teroristický útok!

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 23 rokov a moje 4 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moje dve mačky. A tá štvrtá je tajná.

Legenda menom Clint Eastwood sa v posledných rokoch zdá byť majstrom v adaptáciách skutočných príbehov. Medzi jeho najuznávanejšiu prácu v tomto žánri bezpochyby patria snímky American Sniper (2014) a Sully (2016).

Ešte v apríli sa štvornásobný výherca Oscara pustil do režisérskej práce na nadchádzajúcej veľkolepej dráme menom The 15:17 to Paris. Pôjde o adaptáciu knihy The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes, ktorá detailne opisuje skutočné okolnosti, ktoré obklopovali troch amerických občanov, ktorí na vlaku narazili na teroristu. Na vlaku z Amsterdamu do Paríža sa totižto v roku 2015 nachádzal príslušník ISIS vyzbrojený strelnými zbraňami. Podľa správ mal terorista dostatok munície na usmrtenie takmer všetkých z 554 pasažierov. Trojica však muža stihla včas zastaviť bez straty na životoch.

režisér Clint Eastwood
Clint Eastwood ma za sebou už dlhú kariéru plnú cenných skúseností; Zdroj: Ivan Nikolov/WENN.com

The 15:17 to Paris a jeho skutoční hrdinovia

Kniha samotná bola napísaná tromi mužmi, ktorí útok zmarili. Trio je tvorené armádnym letcom Spencerom Stoneom, armádnym špecialistom Alekom Skarlatosom a ich priateľom Anthonym Sadlerom. Podľa Eastwooda sa práve oni najviac hodia na to, aby hrali samých seba vo filmovej verzii príbehu.

Vo vedľajších úlohách sa objavia talentovaní herci, vrátanie Jenny Fischer a Judy Greer. Mladšie verzie troch hrdinov, pravdepodobne vo forme flashbackov do minulosti, stvárnia herci ako Paul-Mikél Williams, Max Ivutin, Bryce Gheisar, Cole Eichenberger a William Jennings.

the 15:17 to paris
Hrdinovia, ktorí zmarili teroristický útok; zdroj: twitter.cthe

Obsadenie troch skutočných hrdinov do troch hlavných rolí vo filme The 15:17 to Paris je skvelý ťah zo strany Eastwooda. Režisér celkom určite v mužoch videl niečo viac, ako v hercoch, ktorí sa o úlohy zaujímali. Jednoduchým a presvedčivým argumentom v prospech Eastwooda je fakt, že jednoducho nikto skutočné udalosti nepozná lepšie, ako skutoční ľudia, ktorí sa v nich ocitli.

Čo vravíte na pripravovaný The 15:17 to Paris od Clinta Eastwooda? Považujete jeho rozhodnutie za správne, alebo by sa mali v hlavných úlohách vyskytnúť skúsení herci? Dráma sa začne nakrúcať túto jeseň bez ohláseného dátumu vydania.

ZDROJTHR

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -