Dopadla veľkolepá návšteva skladateľa Hansa Zimmera v Bratislave rovnako famózne, ako minulý rok?

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 23 rokov a moje 4 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moje dve mačky. A tá štvrtá je tajná.

Hudba je bezpochyby neoddeliteľnou súčasťou filmu už od začiatku minulého storočia. Talentovaný skladateľ príbeh pochopí a jeho vážnosť, veselosť, či smútok divákovi pomôže lepšie pochopiť pomocou hudobných nástrojov. Prirodzene, tí najlepší z najlepších si dokázali vybojovať takmer až kultové nasledovanie obdivovateľov a fanúšikov. Medzi najznámejších skladateľov filmovej hudby našej doby patria John Williams, Ennio Morricone a bezpochyby Hans Zimmer. Obľúbenec mnohých filmových i hudobných nadšencov Zimmer sa však okrem skladania epickej hudby venuje aj vlastnej show Live on Tour. Počas nej navštevuje mestá mnohých krajín a svojim fanúšikom naživo zahrá svoje najznámejšie a najlepšie kompozície.

Hans Zimmer bratislava
Zdroj: Denník N

Hans Zimmer Bratislava 2017

Ako už isto viete, 2. júna zavítal Hans Zimmer aj do nášho hlavného mesta. Vystúpenie sa začalo okolo 20:00 v divákmi, poslúchačmi a najmä fanúšikmi naplnenom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Predstavenie sa začalo veľkolepým predstavením 26 členného orchestra a 20 členného zboru talentovaných hudobníkov i spevákov. Bez akýchkoľvek slov či úvodu totiž začali ľudia na pódiu, na čele s Zimmerom hrať úvodné a privítacie skladby. Tými boli známe piesne z filmov Šofér slečny Daisy, Sherlock Holmes a Madagascar.

Po skončení úvodu už bolo všetkým jasné, o ako veľmi nezabudnuteľné predstavenie pôjde. Hans Zimmer sa postavil k mikrofónu a privítal publikum. Vyjadril svoju lásku ku Slovensku a všetkým fanúšikom, ktorí sa prišli pozrieť na jeho vystúpenie. Po krátkom úvode na začiatok show nám skladateľ porozprával príbeh o tom, ako skladal hudbu k nadchádzajúcim filmom. Rovnako to bolo aj po zvyšok vystúpenia.

hans zimmer bratislava 2017
Zdroj: bournemouthecho.co.uk

Medzi každou kompozíciou venoval Zimmer zopár slov niektorému z členov svojho orchestra, alebo porozprával vtipný či zaujímavý príbeh. Taktiež vyjadril svoju vďaku a obdiv režisérom filmov, ku ktorým mal tú česť skladať hudbu. Spomenul taktiež skvelých Sendreiovcov, s ktorými spolupracoval na soundtracku ku filmu Sherlock Holmes. Samotných Sendreiovcov na naše prekvapenie dokonca pozval na pódium a spolu s nimi si zahral zopár piesní. Nezabudol taktiež na monológ ohľadom trilógie Temného Rytiera, v ktorom spomenul zosnulého Heatha Ledgera (Joker).

Dokonalé vystúpenie

hans zimmer bratislava 2017
Zdroj: mersedes-benz-arena-berlin.com

Setlist ku vystúpeniu bol nasledovný:

AKT 1

Intro Medley Driving Miss Daisy / Sherlock Holmes / Madagascar

Crimson Tide/ Angels & Demons

Gladiator

Da Vinci Code

Lion King

Pirates of The Caribbean

 

AKT 2

True Romance

Rain Man / Thelma & Louise

Man of Steel / Wonder Woman

The Thin Red Line

Electro / The Amazing Spider-Man 2

Dark Knight Medley

Interstellar

 

ZÁVER/PRÍDAVOK

Inception

Hans Zimmer Bratislava
Ďakujeme sa perfektné vystúpenie!; Zdroj: comicbook.com

Absolútne grandiózny koncert, ktorý bol rozdelený na dve časti skončil, rovnako ako minulý rok, fenomenálne. Pre filmového fanúšika a obdivovateľa Zimmerovej hudby ide o nezabudnuteľný zážitok. Počuť vašu najobľúbenejšiu filmovú hudbu v jej plnej kráse je doslova neuveriteľné. Hudbu podporovala geniálne navrhnutá svetelná show, ktorú mal na starosti Marc Brickman. Mnohí taktiež ocenia zaujímavé adaptácie do štýlu progresívneho a alternatívneho rocku, ktorým nechýba elektrická gitara či basa.

V skratke nám všetkým spôsobil Hans Zimmer zimomriavky. 

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -