2020 Ford Puma ST bol ukázaný ešte pred septembrovým predstavením

Nenechajte si ujsť

Najčítanejšie za 7 dní

2020 Ford Puma ST

2020 Ford Puma ST bol poodhalený ešte pred veľkým predstavením, ktoré bude spojené so spustením predaju. Vieme, ako bude vyzerať, ale zrejme aj to, čo bude mať pod kapotou. Oficiálne však bude predstavený až 24. septembra. Čo všetko sa dozvedáme?

Skoro 200 koní a manuálna prevodovka

Puma ST bude obsahovať oproti klasickej verzií niekoľko vylepšení. A to aj výkonnostných. Čo sa týka motoru, je možné, že bude obsahovať ten istý, ako aj Ford Fiesta ST. Čiže moderný benzínový 1,5 litrový motor. Ten pri prvom športovom kompaktnom crossoveri od Fordu bude dosahovať výkon až 197 konských síl a 200 Nm krútiaci moment.

Je to dosť, ale zaručene nebude dosahovať také výkony, ako o niečo menšia a ľahšia Fiesta ST. Auto by malo obsahovať 6-stupňovú manuálnu prevodovku a ako sme zvyknutý, pohon na predné kolesá.

2020 Ford Puma ST
Zdroj: autoexpress.co.uk

Pozmení sa interiér aj exteriér

Oproti klasickej Pume nás čaká pri ST verzií niekoľko interiérových ale aj exteriérových zmien. Tešiť sa môžeme taktiež aj na rozsiahle vylepšenia podvozku. Znížený podvozok, tvrdšie pružiny alebo aj väčšie brzdy na predných kolesách budú samozrejmosťou. Taktiež sa dočkáme aj doplnkovej výbavy po vzore ST Fiesty. Tá bude obsahovať mechanický diferenciál, launch control alebo diódy pri budíkoch, ktoré budú ukazovať, ako máme preradiť.

Video nám predstavuje zvuk novej Pumy ST

Čo sa týka celkového výzoru auta, nebolo nám toho moc predstavené. Niektoré detaily si môžeme všimnúť na uniknutých fotografiách auta v kamufláži, ale aj na novom videu, ktoré dala americká automobilka na Twitter. Všimnúť si môžeme napríklad šedé kolesá ale aj mnoho ST odznakov, ktoré budú všade po aute. Vo videu taktiež vidíme aj jednu z čoskoro dostupných farieb, a to špecifickú ST zelenú. Vidieť ju môžeme od 47. sekundy videa.

2020 Ford Puma ST
Zdroj: autoexpress.co.uk

Cenu 2020 Ford Puma ST zatiaľ nepoznáme, no už o mesiac a pár dní sa dozvieme všetky informácie, ktoré nás pred kúpou zaujímajú.

Čo hovoríte na nový ST model? Myslíte si, že bude mať taký úspech, ako napríklad Ford Fiesta ST?

Zdroj: autoexpress.co.uk

Mohlo by sa ti páčiť

Pridaj komentár

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -