2021 Mercedes S-Class prichádza s novými inováciami. Inteligentné osvietenie interiéru si zamilujete

Nenechajte si ujsť

Branislav Petrus
Branislav Petrus
Keby mi povieš aby som dobil svet a na výber mi dáš nôž a slovo, vyberiem si slovo. Pretože ak sa ho naučíš správne používať, pochopíš, že práve slovo je tá najsilnejšia zbraň.

Automobilka Mercedes si vždy potrpela na dokonalosti vlastných S-Class modelov a inak tomu nebude ani v roku 2021. Interiér z ušľachtilej kože a najmodernejšie technológie, to je vizitka dlhoročného nemeckého výrobcu.

Budúci rok nám dokonca sľubujú oveľa väčší zážitok, pri ktorom Mercedes zašiel tak hlboko do detailov, že z finálneho produktu by sme mali cítiť pohodlie domova.

2021 Mercedes S-Class
Zdroj: motor1.com

Mercedes S-Class bude v roku 2021 ešte lepšia

Jednou z hlavných zmien v porovnaní so starými modelmi bude osvetlenie interiéru, ktoré je vyrobené zo stoviek pospájaných vlákien optiky z úplne priehľadnej povrchovej vrstvy lemujúce dvere a podlahu vozidla. Každé z týchto vlákien obsahuje približne 250 LED svetiel.

Cieľom spoločnosti je, aby nové svietidlá na osvetlenie okolitého prostredia vytvorili v celom vozidle jednu súvislú svetelnú sústavu. A táto nová funkcia osvetlenia je skutočne integrovaná do programov asistenta vodiča. Napríklad pri sledovaní mŕtveho bodu vás vozidlo pomocou červenej svetelnej animácie upozorní pred možnou kolíziou.

Mercedes chce vytvoriť čo najideálnejšie prostredie

Pridané osvetlenie tiež pracuje s aktualizovanou funkciou Energizing Comfort Control, ktorá je k dispozícii iba ako súčasť balíka Warmth and Comfort. Rovnaké vlastnosti funkcie Energizing Comfort nájdeme aj v starších modeloch triedy S, ale tu nás čaká kombinácia všetkého – vylepšené audio, vylepšená klimatizácia, rôzne masážne funkcie a dokonca aj vytváranie vône.

Týmto chce výrobca svojim zákazníkom poskytnúť ideálne uvoľnené prostredie, ktoré sa bude dať aktivovať buď tlačidlom alebo pomocou jednoduchého hlasového príkazu „Hej, Mercedes!„.

Ďalšou zaujímavou vlastnosťou bude aj nový informačný systém MBUX, ktorý je vybavený dotykovou obrazovkou s pokročilou skupinou digitálnych prístrojov. Nový Mercedes S-Class debutuje už tento rok v septembri. Na tie lepšie modely si počkáme do roku 2021.

Čo hovoríte na nadchádzajúce inovácie pri Mercedes S-Class, ktorý uvidíme v roku 2021? O vaše názory sa s nami nezabudnite podeliť dole v komentároch.

Zdroj: motor1.com

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -