Netflix plánuje v roku 2021 vydať až 40 anime. Na čo všetko sa môžeš tešiť?

Nenechajte si ujsť

Branislav Petrus
Branislav Petrus
Keby mi povieš aby som dobil svet a na výber mi dáš nôž a slovo, vyberiem si slovo. Pretože ak sa ho naučíš správne používať, pochopíš, že práve slovo je tá najsilnejšia zbraň.

Najčítanejšie za 7 dní

Streamovací gigant oznámil pre všetkých fanúšikov anime skvelé správy. Netflix na podujatí AnimeJapan 2021 Expo v Tokiu potvrdil, že v roku 2021 vydá až 40 nových anime titulov.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Za rozhodnutím streamovacej platformy stojí minuloročný úspech anime Blood of Zeus, ktoré už teraz oznámilo príchod druhej série. Tento výtvor pretvára grécku mytológiu do epického sveta plného bojov s úhľadnou animáciou, takže ak si ho ešte nevidel, mal by si to zmeniť.

Netflix bude v roku 2021 plný skvelých anime

Nové anime série, ktoré majú vyjsť tento rok, zahŕňajú veľa vzrušujúcich projektov. Pripraviť sa môžeš na adaptáciu japonskej mangy Record of Ragnarok s dátumom premiéry niekedy počas júna. Príbeh ti ukáže 13 Bohov a 13 najpozoruhodnejších ľudských bytostí. Tieto postavy si to rozdajú jeden na jedného, aby rozhodli o osude celého ľudstva… A to všetko v originálnom japonskom znení.

Ďalším anime je Yasuke o prvom samurajovi hnedej pleti v období feudálneho Japonska. Premiéra dorazí 29. apríla 2021. Viac informácií nájdeš v našom predošlom článku. Zaujme aj anime séria založená na ikonickej hororovej franšíze videohier Resident Evil. Novinka s názvom Resident Evil: Infinite Darkness zatiaľ nepozná presný dátum vydania, ale sľubuje veľa nostalgických momentov.

Netflix taktiež oznámil ďalšiu anime sériu The Way of the Househusband vychádzajúcu z japonskej mangy o bývalom legendárnom členovi Yakuzy, ktorý sa snaží začleniť do normálnej spoločnosti. Debutovať bude 8. apríla 2021, takže už čoskoro očakávaj príchod prvého traileru. Na záver tu máme anime sériu Eden, ktorá sa stane prvým originálnym japonským anime od Netflixu.

Čo sa týka vydaných anime sérií za rok 2021, na platforme sú už k dispozícii anime High-Rise Invasion, Pacific Rim: The Black DOTA: Dragon’s Bloodktoré debutovali len nedávno.

High-Rise Invasion – trailer:

Pacific Rim: The Black – trailer:

DOTA: Dragon’s Blood – trailer:

Dopyt po anime stále stúpa

„Chceme byt hrdí na to, že sme špičkovou zábavnou destináciou s kvalitným obsahom. Rast nášho podnikania je priamo spojený s rastom našich anime.“

Takto sa v rozhovore pre Bloomberg vyjadril hlavný producent anime spoločnosti Netflix – Taiki Sakurai.

Celosvetový anime trh dosiahol v minulom roku 23 miliárd dolárov a podľa agentúry Bloomberg sa do roku 2025 očakáva rast na viac ako 36 miliárd dolárov. Spoločnosť Sony dokonca v decembri oznámila, že plánuje odkúpiť najznámejšiu platformu na streamovanie anime Crunchyroll za takmer 1,2 miliardy dolárov.

Aké má plány Sony a čo všetko si pre nás Netflix chystá ešte netušíme, ale jedno je isté. Tento rok bude opäť bohatý na všelijaké anime z rôznych žánrov, o ktorých ťa budeme určite priebežne informovať.

Tešíš sa na nové anime projekty, ktoré v roku 2021 uvidíš na streamovacej platforme Netflix? Názor nám môžeš zanechať dole v komentároch.

Zdroj: bloomberg.com

Mohlo by sa ti páčiť

Pridaj komentár

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -