10 Disney animákov v podaní Tima Burtona!

Nenechajte si ujsť

Branislav Petrus
Branislav Petrus
Keby mi povieš aby som dobil svet a na výber mi dáš nôž a slovo, vyberiem si slovo. Pretože ak sa ho naučíš správne používať, pochopíš, že práve slovo je tá najsilnejšia zbraň.

im Burton a Disney majú spolu už dlhodobý vzťah. Koniec koncov, v roku 1984 spoločne vytvorili krátke čiernobiele stop-motion dobrodružstvo s názvom Frankenweenie, ktorý sa časom vyšplhal na celovečerný zážitok. V roku 1981 pôsobil ako animátor na klasikách The Fox a The Hound. V roku 1982 sa podieľal na sci-fi kultovej klasike Tron. Od tej doby pracoval na veľa zaujímavých projektoch a jedným z nich bola určite aj Alica v krajine zázrakov z roku 2010. Tim Burton má už aj plány do budúcnosti a v roku 2018 nás čaká CGI adaptácia Dumba. Ale teraz trošku odbočíme a spolu so mnou zistíte, ako by vyzeralo 10 klasických Disney animovaných filmov, keby sa za kormidlo postavil Tim Buron.

Andrew Turasov, umelec a animátor z Moskvy vytvoril s Timovov pomocou špeciálnu sadu filmových plagátov. Teraz sa na chvíľu zamyslite a bez prečítania si v hlave povedzte 10 klasík od Disney a sami uvidíte, koľko z nich ste trafili. Ide sa nato! Ako prvým filmom, ktorý sa prekvapivo nachádza na zozname je Dumbo. Súčasťou tejto špeciálnej sady musí byť aj rozprávka z roku 1938. Presne tak, Snehulienka a sedem trpaslíkov. Nemôže chýbať ani 101 dalmatíncov z roku 1961. Doplní ich klasika všetkých klasík – Leví kráľ z roku 1994. No čo, trafili ste zatiaľ všetky? Ďalšími sú rozprávky Bambi (1942) a Malá morská víla (1989). Svoje miesto si našiel aj Aladdin (1992) a samozrejme aj Šípková Ruženka z roku 1959. Kolekciu doplnia posledné dve na zozname a to sú – Kráska a zviera z roku 1991 a Pinocchio z roku 1940. Dumbo bol výsledný obrázok v galérii a poukazuje na mierny náznak toho, čo môžeme od režiséra čakať v roku 2018.

„Elegantné, krásne a roztomilé. Jeho práca je často považovaná za „horrorovú“, ale zároveň sa v nej žiadna hrôza nenachádza. Mohol by to byť akýkoľvek filmový žáner.“

Tim Burton odmietol návrat k pokračovaniu Alice Through The Looking Glass, ktorý sa do kín dostane v priebehu tohto roka. Jeho budúci film, v ktorom si zrežíruje je adaptácia slečny Peregrine vo filme Peculiar Children, ktorý sa do kín dostane už tieto Vianoce. A potom nám už neostáva nič iné, len sa ponoriť do sveta Disney a tešiť sa na jeho film Dumbo. Ešte však neodchádzajte, hlavy nechajte ponorené a vychutnajte si následujúcich 10 obrázkov Disney klasík v štýle tohto legendárneho režiséra.

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -