Kto prežije, v poradí už ôsme pokračovanie? | Saw Legacy

Nenechajte si ujsť

Branislav Petrus
Branislav Petrus
Keby mi povieš aby som dobil svet a na výber mi dáš nôž a slovo, vyberiem si slovo. Pretože ak sa ho naučíš správne používať, pochopíš, že práve slovo je tá najsilnejšia zbraň.

ám tomu nemôžem uveriť! Jigsaw sa vráti opäť k životu a spoločne so štúdiom Lionsgate nám prinesú v poradí už osme pokračovanie filmu Saw! Avšak otázkou je, kto si sadne za stôl a spíše scenár? Niektoré zahraničné média tvrdia, že by to mali byť scenáristi – Josh Stolberg a Pete Goldfinger. Obaja už spoločne pracovali na filme 3D Piranha. Bohužiaľ, dej je zatiaľ veľká neznáma a nie je známe ani to, či sa vo filme ukáže herec Tobin Bell ako postava, ktorá je všetkým dobre známa.

James Wan a Leigh Whannel, ktorí prišli s originálnym príbehom pre sériu Saw filmov, sa budú na filme podieľať tiež.  Ich pozícia nebude však ako pri predošlých častiach, ale tento krát sa ukážu ako výkonný producenti. Už v roku 2013 sme sa mohli dozvedieť, že Linsgate niečo chystá. Kde to zmizlo? Štúdio priznalo, že potrebovali čas a hlavne dokonalý príbeh, taktiež sa uvažovalo nad úplným reštartom. Či bude tento projekt pokračovaním toho, čo sme už videli, alebo nás čaká niečo úplne nové si budeme musieť ešte nejaký ten rok počkať.

Pôvodný film, ktorý režíroval James Wan zo scenára od jeho kolegu Leigha Whannela zarobil impozantných 103 miliónov USD celosvetovo. Písal sa rok 2004 a rozpočet  filmu sa pohyboval na sume 1,2 miliónov USD. Treba priznať. že film bol jedným veľkým úspechom, ktorý sa zapísal do dejín. A to bol ešte len začiatok! Saw II zarobil krásnych 147,7 milióna, jeho pokračovanie Saw III vôbec nezaostávalo – 164,8 milióna. Po takýchto úspešných zárobkoch sme si mohli vychutnať Saw IV , ktorý si pripočítal na účet 139,3 milióna. Samozrejme, štúdio chcelo viac a preto na svetlo sveta prišlo ďalšie pokračovanie Saw V. Zárobok však o niečo poklesol a vyšplhal sa na 113.8 milióna USD. Všetci si mysleli, že po tomto filme už všetko skončí. Nikdy netreba nič siliť, no nie? Lionsgate však nepovedali svoje posledné slovo a my sme si mohli vychutnať už pre nikoho zaujímavý film Saw VI, ktorý bol veľmi slabý a od toho sa odzrkadlil aj jeho zárobok – 68,2 miliónov. Vtedy si Lionsgate uvedomilo, že musia vymyslieť niečo nové. Dejová línia moc nepochodila ale 3D verzia spravila svoje. Film Saw 3D (Saw VII) pochopil vcelku dobre a do pokladnice pribudlo ďalších 136,1 milióna USD.  Dokopy teda týchto 7 filmov  získalo 873 miliónov po celom svete z celkového rozpočtu 64.000.000 USD. Slušné!

Otázkou je, ako zvládne James Wan jeho producentskú pozíciu. V súčastnosti sa totižto venuje režírovaniu filmu Furious 7 a Conjuring: The Enfield Poltergeist, ktorý sa v kinách ukáže už tento rok v júny. Druhý v poradí, Leigh Whannel toľko starostí nemá. Všimnúť sme si ho mohli v jeho režijnom debute filmu Insidious 3 , pre ktorý napísal scenár a dokonca si v ňom aj zahral.

Určite to znie lákavo a uvidíme ako si s tým štúdio Lionsgate poradí. Myslíte si, že film Saw Legacy naplní očakávania? V kinách by sa mal ukázať v roku 2017.

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -