TOPfilmy2016 | Horrory

Nenechajte si ujsť

Branislav Petrus
Branislav Petrus
Keby mi povieš aby som dobil svet a na výber mi dáš nôž a slovo, vyberiem si slovo. Pretože ak sa ho naučíš správne používať, pochopíš, že práve slovo je tá najsilnejšia zbraň.

ok 2016 sa ešte len začal a môžme povedať, že nám prinesie veľa zaujímavého. Romantické filmy, komédie, akčné, naši obľúbený superhrdinovia, drámy a veľa kandidátov na Oscara. To všetko nás čaká už tento rok. Dnes si však nebudeme rozoberať ani jeden zo spomenutých žánrov, pustíme sa totižto do niečoho viac vzrušujúceho. Filmy, ktoré v nás vyvolávajú strach a vďaka ním cítime vo vzduchu chlad. Dámy a páni, dneska si prinesieme pár  horrorov za rok 2016 a v následujúcich dňoch si spomenieme tie TOP, ktoré nás budú nejakú tu dobu strašiť!

Horrory sú samé o sebe veľmi zvláštne. Bez ohľadu na to, koľkokrát v nás vyvolali strach, vždy sa k ním vraciame a chceme viac! Zvláštny fenomén, ktorému ľudia tlieskajú aj keď sa vo filme dejú hrôzostrašné veci. Možno to znie divne, ale tieto potlesky dostávajú zaslúžene. Pustíme sa teda do toho!

1. The Pack 

Od čias filmu White dog od Samuela Fullera alebo Cujo od Stephana Kinga sme nemali dôvod byť nadšený zo sledovania filmu o psoch. Tiež treba spomenúť, že filmy, v ktorých je hlavným záporným „hrdinom“ pes sa neobjavujú až tak často. Priznám sa, takéto filmy som vždy obchádzal pretože som z nich necítil nič zaujímavé. Potom som zhliadol trailer na film The Pack. Dokázal vo mne vyvolať zaujímavé pocity a film určite dokáže zaujať. Vo filme, farmár a jeho rodina budú musieť bojovať o prežitie so svorkou divokých psov. Dokážu to alebo nie?  Film si môžete už pozrieť a zistíte sami.

2. Cabin Fever

Nikto naozaj netušil, že sa k nám ešte niekedy dostane pokračovanie filmu Cabin Fever. Prvý film sa k nám pristál v roku 2002 a v celkovom hodnotení nesklamal tak ako som očakával. Priniesol prvky zábavy, vážnosti a nechýbala ani desivosť. Ďalšie dve pokračovania neboli zlé, ale niečo im chýbalo. Otázne je, či sa to niečo objavilo v novom pokračovaní Cabin Fever, ktoré si môžete pozrieť. Svetom oblieta už od 12.februára a určite stojí za pozretie. Ak ste videli originál, určite nie je treba niečo pripomínať. Ako dopadne skupina piatich priateľov, keď svet zasiahne smrtiaci vírus?

3. The Witch 

Presúvame sa do hlbokej minulosti a to presne do roku 1960. Film The Witch je na najlepšej ceste za úspechom. Sľúbili nám jeden z najlepších filmov tohto desaťročia v danom žánri. Tento film nie je až tak známy ako ostatné filmy na tomto zozname, ale mám pocit, že má v sebe zvláštne čaro. Ponorte sa spolu so mnou do sveta čarodejníctva, čiernej mágie a zistite minulosť nášho sveta!

4. The Final Project 

Film plný študentov, ktorí kamerou natáčajú nadprirodzené javy nie je v dnešnom storočí nič nového. Avšak, film The Final Project by nám mal ponúknuť niečo nové, niečo lepšie! Či sa tak stane alebo nie, to neviem. V kinách by sa mal objaviť 4.marca 2016 a až vtedy zistíme ako sa skupina šiestich vysokoškolákov vysporiada zo závažným problémom. Ubránia sa a dokážu čeliť noci hrôzy, ktorá si pre nich prichystala skúšku života a smrti? Podarí sa im natočiť strašidelný dokument o zabudnutej občianskej vojne zo strašným tajomstvom? Alebo všetci padnú do zabudnutia a desivá minulosť pohltí aj ich?

To je pre dnes všetko a zajtra pokračujeme. Určite si nenechajte ujsť  ďalšiu várku TOP filmov za rok 2016 zo žánru HORROR!

 

 

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -