Tím Kap a tím Iron-Man lámu svetové rekordy! | Kapitán Amerika: občianska vojna

Nenechajte si ujsť

Branislav Petrus
Branislav Petrus
Keby mi povieš aby som dobil svet a na výber mi dáš nôž a slovo, vyberiem si slovo. Pretože ak sa ho naučíš správne používať, pochopíš, že práve slovo je tá najsilnejšia zbraň.

Najčítanejšie za 7 dní

red nejakým časom sa k nám dostal dlho očakávaný film Kapitán Amerika: občianska vojna, ktorý si do pokladnice pripísal 981,9 milióna dolárov po celom svete a podarilo sa mu predbehnúť animovanú rozprávku Zootopia, ktorá zinkasovala 971.100.000 USD. Očakávalo sa, že Kapitán Amerika čoskoro prekoná hranicu jednej miliardy. Netrvalo to dlho a film prekonal hranicu pred pár dňami a to sa na svete nachádza len 23 dní!

Zahraničné magazíny hlásia, že sa film stal 25. v histórii, ktorý predčil hranicu jednej miliardy. V poradí 4. film z Marvel Universe, ktorému sa to podarilo. V roku 2012 sa to podarilo Avengerom, ktorý na domácej pôde zarobili 626,6 miliónov USD a vo svete 1,5 miliardy USD. Jeho nástupca s názvom Age of Ultron si pripísal 1,9 miliardy USD. Ako tretí film bol Iron Man 3 a jeho zárobok 1,8 miliardy dolárov.

Síce sa Občianska Vojna stala ako prvým filmom, ktorý prekonal túto hranicu, má ešte nejaký ten čas, aby predčil svojho kolegu z komiksu. Deadpool v súčastnosti drží prvú priečku na domácej pôde z výškou 362,5 milióna USD. Na päty mu už pomaly skáču filmy Zootopia (332,1 milióna USD), Batman v Superman: Dawn of Justice (328,3 milióna USD) a Kniha Džungle (315,2 milióna USD). Kap a jeho tím sa v kinách nachádza ešte len tretí týždeň a zdá sa byť pravdepodobné, že prekoná všetky tieto filmy a stane sa najväčším (zatiaľ) gigantom v roku 2016.

Už v roku 2014, Marvel Universe prekonal všetky filmové série v histórii kinematografie. Predbehol filmovú klasiku Harry Pottera, ktorý na domácej pôde zarobil 2,39 miliardy a celosvetovo krásnych 7,7 miliardy USD. Marvel má v súčasnej dobe monštruóznych 3,9 miliard dolárov doma a po celom svete sa mu podarilo pripísať do pokladnice viac ako 10 miliard USD.

Po tom ako Kapitán Amerika ukončí svoje dobrodružstvo, Marvel bude pokračovať vo svojich plánoch. Konečne sa v kinách ukáže Doctor Strange a to presne 4.novembra tohto roku. Nasledovať budú Strážcovia Galaxie 2, ktorý budú debutovať 5.mája 2017. Za nimi sa opäť objaví všetkými obľúbený Spider-Man s názvom Homecoming (7.júl 2017) a Thor: Ragnarok (3.novembra 2017). Nebude chýbať ani Black Panther (16.február 2018). Za touto poriadnou dávkou akcie nás čakajú opäť naši pomstitelia pokope vo filme  Avengers: nekonečná vojna časť 1., ktorého dátum bol stanovený na 4.mája 2018. 6.júla 2018 nás navštívi Ant-Man a Wasp. Po nich nás čaká Kapitán Marvel (8.marca 2019) a Avengers: nekonečná vojna časť 2. (3.mája.2019). Štúdio tiež pripravuje tri filmy, ktoré sa do kín dostanú 1.mája, 10.júla a 6.novembra v roku 2020. Tieto filmy vo svete Marvelu odštartujú už 4 komixovú fázu.

Mohlo by sa ti páčiť

Pridaj komentár

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -