Jeden z najväčších historických momentov opäť ožíva | Umučenie Krista 2

Nenechajte si ujsť

Branislav Petrus
Branislav Petrus
Keby mi povieš aby som dobil svet a na výber mi dáš nôž a slovo, vyberiem si slovo. Pretože ak sa ho naučíš správne používať, pochopíš, že práve slovo je tá najsilnejšia zbraň.

šetko sa nakoniec dočká pokračovania. Dokonca aj film Umučenie Krista! Tento senzačný náboženský film od režiséra Mela Gibsona dostal zelenú a my sa dočkáme pokračovania. Samozrejme nebude chýbať ani samotný Mel Gibson, ktorý sa opäť posadí na režisérske kreslo. Pomáhať mu bude scenárista Randall Wallace.

Randall Wallace dostal nomináciu na Oscara za film Statočné srdce, ktorý vtedy vyhral Mel Gibson za najlepšiu snímku v roku 1995. Wallace potvrdil, že jeho nadšenie pre pokračovanie tohto filmu je veľmi vysoké.  Nedávno sa pustil do písania scenára a sám potvrdil, že udržať niečo také pod pokrievkou je takmer nemožné.

Wallace v poslednej dobe napísal a režíroval hit z roku 2014, na viere založená dráma Nebo nie je výmysel. Potvrdil tiež, že Mel Gibson zobral pokračovanie veľmi vážne a určite sa máme načo tešiť. Predsa len, prvé Umučenie Krista je najúspešnejší nezávislý film všetkých čias. Wallace bol dokonca náboženský major na univerzite Duke a vysvetľuje, že vzkriesenie Ježiša je jeden z jeho odborov.

„Vždy som chcel rozprávať tento príbeh. Vášeň bol len začiatok a týchto príbehov je tu oveľa viac.“

Samotný Mel Gibson však k filmu nechcel prezradiť viac. V prvom filme nám bolo ukázané prenasledovanie a ukrižovanie Ježiša a tento film bol notoricky známy pre svoje násilné scény proti božiemu synovi, ktorý opísal realitu, ktorú prežil a na konci je pribitý na kríž. Film bol vydaný v roku 2004 štúdiom Newmarket Films a stal sa okamžitým hitom, pričom zarobil 612 miliónov dolárov, z rozpočtu 30 miliónov.  Mnohé roky sa ľudia domnievali, že jedného dňa príde pokračovanie a postupom času stratili všetky nádeje. Mel Gibson mal totižto rozrobených veľa projektov a k pokračovaniu sa dlhú dobu nedostal. Po dvanástich rokoch sa však všetko mení a my sa pomaly môžeme začať pripravovať na pokračovanie.

Pred nejakým časom sa Mel Gibsom  zúčastnil promócie Liberty univerzity, pre záložné snímky k jeho filmu Hacksaw Ridge, kde ho požiadali aby sa vyjadril k jeho postoju k umučeniu. Herec vyjadril záujem o projekt, ale viac nechcel prezradiť. Wallace sám povedal, že kresťanská komunita bola tým, čo Gibsona podnietila vkročiť do sveta viery a chopiť sa ďalšieho filmu, v ktorej bude hlavným motívom samotný Ježiš Kristus.

„Evanjelické spoločenstvo sa domnieva, že umučenie Krista bude jeden z najväčších filmov, čo kedy Hollywood vypustil do sveta. Myslia si, že pokračovanie bude ešte väčšie ako prvý diel. Je príliš skoro však hovoriť o peniazoch. Toto je tak obrovský a posvätný projekt.“

V tomto okamihu sa filmu neujalo ešte žiadne štúdio a finančný sponzori sú stále jedna veľká neznáma. Tak isto je na tom aj scenár, ktorý sa nachádza ešte len na samotnom začiatku. Určite Vás budeme informovať o každom pokroku tohto projektu a dúfam, že sa jedného dňa filmu dočkáme.

 

 

 

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -