Site icon REWIND.sk

Neuveríte, ktorý hudobný skladateľ pomôže Johannovi Johannssonovi so soundtrackom ku Blade Runner 2049!

blade runner 2049

Reklama

Ako dobre vieme, niektorí režiséri majú skladateľov soundtrackov, na ktorých nedajú dopustiť. Dvorný skladateľ Christophera Nolana je Hans Zimmer, zatiaľ čo Jóhann Jóhannsson zložil soundtrack k filmom od Denisa Villeneuvea už 3 krát (Prisoners, Sicario, Arrival). Blade Runner 2049 režíruje Denis Villeneuve a tak je jasné, že sa o hudbu do filmu postará práve Jóhannsson. Výborný a ikonický soundtrack k prvej časti zložil Vangelis, ktorý sa však na dvojke už nijak extrémne nepodieľa. Zaujímavé však je, že Jóhannsson nebude jediným skladateľom, ktorý o hudbu do nového Blade Runnera postará. Villeneuve sa rozhodol, že Jóhannsson by to sám nedokázal a na pomoc si zavolal dve veľké mená.

Zdroj: burgkino.at

Kto ďalší sa bude na tomto soundtracku podieľať?

Jóhann Jóhannsson zložil hlavnú tému filmu a ostatnú hudbu doplnia Hans Zimmer a Benjamin Wallfisch. Títo dvaja spolu skomponovali aj výborný soundtrack ku filmu Hidden Figures, zatiaľ čo Wallfisch sám zložil hudbu k hororu Liek na Život a k pripravovaným filmom Annabelle 2 a IT od Stephena Kinga. Hans Zimmer sa zatiaľ stále spamätáva z výborných ohlasov na hudbu k Dunkirku. Je jasné, že ísť v šlapajach Vangelisa bude náročné, avšak toto zoskupenie troch kvalitných skladateľov to určite zvládne. Dočkáme sa teda jedného z najlepších soundtrackov tohto roka?

Reklama

Všetko potrebné o filme Blade Runner 2049 aj spolu s posledným trailerom nájdete v tomto článku. Dua Harrison Ford a Ryan Gosling sa na strieborných plátnach dočkáme už 5. októbra 2017. Celý film má future-noir nádych a pokiaľ sa rovnakým smerom vyberie aj soundtrack, tak sa naozaj máme na čo tešiť. Držíme teda Jóhannssonovi, Zimmerovi a Wallfischovi palce, nech nám predvedú to najlepšie, čo vedia! Zatiaľ si môžete pustiť soundtrack jednotky od Vangelisa nech viete, akú latku musí toto trio poraziť.

Reklama

Exit mobile version