Site icon REWIND.sk

Romantická gangsterka Čierne na bielom koni prichádza do kín. Očakávaj veľa lásky a ešte viac humoru

Čierne na bielom koni

Zdroj: continental-film.sk

Reklama

Kto by to bol povedal, že na Slovensku jedného dňa vznikne film, ktorý nesie titul romantickej gangsterky. Ako vidieť, tvorcovia sa neboja siahať do neprebádaných vôd žánrovej tvorby a najnovší film od režiséra Rasťa Boroša je tomu dôkazom. Jeho filmový kúsok s názvom Čierne na bielom koni si so sebou priniesol naozaj veľa nevídaných situácií, ktoré si od 13. októbra môžeš vychutnať v slovenských kinách.

Dejovo sa priprav na poriadnu nádielku zaujímavých postáv z Novohradu a Malohontu, kde sa zastavil čas a ľudia tam žijú malebný, ničím nerušený život plný lásky a úsmevu, no nebude to tak navždy.

Reklama

Film vyrozpráva osem kapitol o tom, prečo sa báť ľudí, ktorí vám podajú pero a povedia: „Stačí podpísať!“ O tom, ako dokáže nečakaná láska strpčiť zločincom pokojný život a kam až dokážu súdni ľudia zájsť, ak ich prerastie pýcha. No a nakoniec o tom, že hrdina je ten, kto sa nebojí smrti, ani keď zomrie posledná nádej. Veď ak ide o lásku, trochu bolieť to musí. Najmä ak ide o lásku k peniazom.

Reklama

Filmová novinka Čierne na bielom koni odštartovala v slovenských kinách

Hlavnými hrdinami gangsterky Čierne na bielom koni sú svojskí zločinci z Novohradu a Malohontu – Bandy Koháry (Milan Ondrík) a Lučáno Ármin Wámbéry (Attila Mokos).

Spoločne s naivným Zsoltim Bófantim (Tomáš Mischura) však kvôli túžbe po šťastí čoraz viac narážajú na nepísané pravidlá malomestského organizovaného zločinu. A aj keď to vyzerá, že by to so cťou ustáli, realita je iná. Do Lučenca totiž zavítala dvojica dravých finančných žralokov z Brna (Petr Vaněk a Tomáš Jeřábek), ktorí sem neprišli len tak. Síce sa ich cesta javí ako pracovná, veľmi rýchlo pochopia, že Rimavská Sobota nie je finančné centrum Londýna. A nebudeme si klamať, biznis sa tu robí úplne inak. Miestami sa vymyká všetkým pravidlám z motivačných príručiek pre úspešných obchodníkov, takže sa divák v kine má na čo tešiť.

Ale nič netrvá večne, už vôbec nie trpezlivosť. Každý v sebe nesie ten pomyselný pohár, tak ako aj obávaný pán Lučenca Šani Pataki (Zoltán Mucsi). Stihne ich zachrániť láska k osudovým ženám? K Csille alias Katona Kitty (Rebeka Poláková)? Alebo k anjelsky nevinnej Janke (Jana Kovalčíková), ktorá sa naučila, že s chlapmi treba mať svätú trpezlivosť?

Reklama
Zdroj: continental-film.sk

Priveľa otázok, žiadne odpovede. Ak si zvedavý, čo tým tvorcovia myslia a aké posolstvo táto slovenská gangsterka s romantickým nádychom ponúka, zisti to ešte dnes. Čierne na bielom koni už docválalo do kín a pozitívne recenzie na seba nenechali dlho čakať.

Preto zober frajerku alebo pokojne celú rodinu, a vychutnajte si túto nevídanú žánrovku na veľkom plátne. Film zavítal do kín aj vďaka filmovému distribútorovi Continental film a už čaká len na tvoju návštevu. My sme túto povinnú jazdu zo slovenskej produkcie absolvovali a teraz je rad na tebe.

Zdroj: Continental Film
Exit mobile version