Site icon REWIND.sk

Harry Potter: Wizards Unite – Kedy si zahráme Pokémon Go zo sveta čarov a kúziel?

Harry Potter: Wiazrds Unite

Zdroj: opiwiki.com, topdesat.sk, pngimg.com

Reklama

Nie je to ešte tak dávno, čo svet ovládla nenápadná mobilná hra. Pokémon Go predstavilo ambiciózny nápad spojenia rozšírenej reality s legendárnym menom, ktoré má vo svete milióny fanúšikov. Vznikli tak situácie, kedy sa pri vyznačených miestach v hre objavili desiatky, ba aj stovky ľudí – čo si zažil aj každý Slovák, ktorý si hru vyskúšal počas jej najväčšej popularity. Všetko to bolo krásne a aj dnes je mnoho ľudí, ktorí si hru užívajú, no všetko by mohol zmeniť titul Harry Potter: Wizards Unite! O čo ide?

Zdroj: ea.com

Harry Potter: Wizards Unite – Lepšie Pokémon Go?

Na novej hre zo sveta čarov a kúziel pracuje spoločnosť Niantic Labs. Niektorí z vás už budú vedieť, že ide o rovnaké štúdio, ktoré sa postaralo aj o hit zo sveta Pokémon. Dopredu si teda môžeme byť istí, že do novej Harry Potter hry sa prenesie množstvo pozitívnych vecí z predchádzajúceho hitu. Taktiež už tým pádom vieme, že môžeme očakávať celosvetovo rozšírenú podporu – rovnako ako pri Pokémon Go.

Reklama

Tentokrát sa teda ponoríme do fiktívneho sveta, ktorý je však omnoho komplikovanejší. O niečo komplexnejšia tak bude aj samotná hra. V Harry Potter: Wizards Unite máte na výber z mnohých úloh, ktoré chcete splniť, predmetov, ktoré môžete zozbierať a miesť, ktoré musíte navštíviť. A vyzerá to fantasticky.

Reklama

Ešte dávnejšie spoločnosť dala možnosť novinárom vyskúšať si skorú verziu hry. Tí sa zhodli, že novinka sa navonok veľmi podobá Pokémon Go, ktoré Niantic Labs preslávilo. Máte v nej magickú mapu, ktorá sa zhoduje s reálnym svetom, pričom ju používate na hľadanie rôznych predmetov.

Zdroj: hk01.com

Čo je cieľom?

Hlavným cieľom Harry Potter: Wiazrds Unite pre hráčov je zbieranie všelijakých artefaktov a zachraňovanie ikonických postáv z knižných a filmových príbehov, ktoré sa ocitnú v nebezpečných situáciách. Keď na nejakých natrafíte, vašou úlohou bude splniť krátku mini-hru, po ktorej získate daný artefakt, alebo oslobodíte svojho kamaráta. Váš novo získaný predmet sa pridá do katalógu zozbieraných itemov, získate body skúsenosti a budete ďalej pracovať na zvyšovaní svojho levelu.

Komplexnosť hry pochádza aj z väčšieho množstva aktivít a personalizácie vášho charakteru. Celkovo v nej teda ide o toto všetko: cestovanie mapou, zbieranie artefaktov, navštevovanie hostincov, levelovanie, vyberanie profesie a nových schopností či vytváranie až 5-členného tímu a útočenie na pevnosti. Miesto arkády sa teda viac podobá na RPG – čo je len dobre. Hra okrem toho ponúka aj príbeh, v ktorom ide o to, že sa snažíte utajiť svet čarov a kúziel pred muklami.

Reklama
Zdroj: theverge.com

Čo na hru vravíte? Zaujala vás a dáte jej šancu, alebo ostanete pri Pokémon Go? Zahrať by sme si ju mali niekedy v priebehu tohto roka!

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version