Site icon REWIND.sk

Spoilerová diskusia ku filmu Avengers: Infinity War – Teórie, koniec, dojmy…

diskusia ku filmu Avengers

Reklama

Ako hovorí už samotný nadpis, tento článok obsahuje väčšinu SPOILEROV z filmu Avengers: Infinity War. Pokiaľ ste teda film ešte nevideli, vráťte sa ku článku neskôr. 

Tak, Dámy a Páni, desať rokov čakania a neuveriteľných 18 filmov viedlo k tomuto momentu. Avengers: Infinity War je konečne v kinách a dúfame, že všetci tí, ktorí tieto slová práve čítajú, už film videli. Pokiaľ nie, všetky naše pocity a dojmy bez spoilerov nájdete v našej recenzii. Pre všetkých zasvätených sme však chceli vytvoriť spoilerovú diskusiu, v ktorej sa spolu môžeme porozprávať o konci filmu, vašich dojmoch ale aj o teóriach o budúcnosti Marvel Cinematic Universe a filmu Avengers 4.

Chceme, aby ste pod článok do komentárov písali akékoľvek možné postrehy, otázky či nejasnosti, a spolu tak môžeme prísť na ešte lepšie teórie. Ja začnem už tu v článku a vyjadrím sa k tomu, ako som pochopil koniec a čo očakávam od filmu Avengers 4. Neskôr budeme radi odpovedať na akékoľvek komentáre, ktoré pod článkom zanecháte. Poďme teda na to!

Reklama
Zdroj: moviepilot.de

Postavy, ktoré nás opustili (Mimo konca filmu)

Ku každej téme sa vyjadrím iba okrajovo, viac by sme sa spolu mohli rozpísať až v komentároch. Prvý film opustil Heimdall, ktorého smrť zamrzela, no už asi musela prísť. Jeho úlohou predsa bolo strážiť Bifrost, ktorý už v Asgarde fyzicky neexistuje. Tesne pred jeho smrťou však poslal Hulka na Zem, aby pred Thanosom varoval ostatných Avengerov. S hercom Idrisom Elbom a jeho postavou sme sa tak asi navždy rozlúčili…

Reklama

Druhý bol na rade Loki, ktorý skonal kvôli svojej vlastnej neopatrnosti. Ja osobne som to očakával, a bohužiaľ sa to aj vyplnilo. Ako povedal samotný Thanos alebo Thor, tentokrát už žiadne oživenie nebude. Určite ho však uvidíme vo filme Avengers 4, kde sa základná partia stretne opäť pri udalostiach prvého Avengers filmu (Ku cestovaniu časom sa vyjadrím nižšie). V ďalšej fáze MCU ho však asi už neuvidíme.

Zdroj: dailydot.com

Prekvapením bolo, že sa svojej smrti dočkala aj Gamora, ktorú Thanos obetoval pre získanie Soul Stone-u. Určite išlo o najemotívnejšiu smrť vo filme, a poplakal si aj samotný Thanos. Práve preto dávam nádeje tomu, že Gamoru ešte uvidíme. Čo ak bude Šialeného Titána spovedať svedomie, a vráti tak kvôli Gamore čas? Áno, aj to je podľa mňa jednou z možností, ako niektorí z mŕtvych hrdinov ožijú. Vedeli by ste si predstaviť film Strážcovia Galaxie Vol. 3 bez Gamory? Myslíte, že by ju mohla nahradiť Nebula?

Nakoniec odišiel „naturálnou“ cestou aj Vision, ktorému vo filme nikto nedokázal pomôcť. Shuri mu nestihla vybrať Mind Stone z čela, zatiaľ čo ho Wanda stihla aspoň zničiť. Samozrejme, Thanos pretočil čas o pár sekúnd naspäť a vytrhol mu kameň z čela. To znamenalo Visionovu okamžitú smrť. Aj tu však dávam malú nádej, že ho ešte uvidíme. Doteraz sme ho totižto videli iba v dvoch filmov (okrem IW), a to je na pomery Marvelu celkom málo. Tak čo myslíte, bude Vision medzi novými Avengermi?

Reklama
Zdroj: Collider.com

Black Order odišiel tak rýchlo, ako aj prišiel

Thanosove deti, Ebony Maw, Proxima Midnight, Corvus Glave a Cull Obsidian. Každý z nich mal niečo do seba, no na moje pomery odišli moc rýchlo. Teda aspoň v komiksoch disponujú oveľa väčšou silou. Najviac ma sklamal samotný Ebony Maw, ktorý sa ani nepokúsil o ovládnutie Doctora Strangea. Jeho smrť bola naozaj slabá a bol nevyužitý jeho potenciál. Od Corvusa som čakal bližšiu interakciu s Thanosom, pretože práve on má byť jeho „pravou rukou“. Svoje pravé ja neukázala ani jeho manželka Proxima Midnight, ktorá sa radí medzi najsilnejšie bojovníčky vo vesmíre. Nevyzeralo to tak. Cull Obsidiana mám na háku, no chcel som vidieť jeho súboj s Hulkom (A nie Hulkbusterom). Ich scény vo filme sa mi náramne páčili, ale nečakal som, že všetci tak rýchlo skončia…

Thanosove získanie Soul Stone-u

Nebol to Heimdall, Iron Man, Ant-Man a dokonca ani Hawkeye. Taktiež sa kameň nenachádzal ani vo Wakande. Po celý ten čas sa posledný Infinity Stone skrýval na planéte, ktorej meno mi teraz neprichádza na rozum [UPDATE: Je to Vormir]. Ako jediná vedela jeho polohu Gamora, ktorá na to nakoniec doplatila. Všetkých však prekvapilo to, kto kameň strážil. Konečne sme sa tak po rokoch dozvedeli, kam Tesseract poslal Red Skulla. Jeho prítomnosť mi vyrazila dych aj keď si myslím, že ho už viac neuvidíme. Inak, iba mne sa zdalo, že ho tentokrát hral iný herec?

Zdroj: inverse.com

Koniec filmu prekvapil nejedno očko

Rozpísal som sa trochu viac, než som mal v pláne. Poďme sa tak pozrieť na samotný koniec filmu, ktorý nás teraz nenechá ďalší rok spávať. Pokiaľ by ste to chceli vedieť presne –

Reklama

Rozplynuli sa: Bucky, Scarlet Witch, Star-Lord, Drax, Mantis, Groot, Falcon, Black Panther, Doctor Strange, Spider-Man, Maria Hill a Nick Fury.

Ostali teda: Iron Man, Captain America, Thor, Bruce Banner, Black Widow, War Machine, Rocket, Nebula, Okoye a M’Baku.

Pre tých, ktorí sa boja: Všetci tí, ktorí sa rozplynuli, nakoniec aj tak ostanú (a musia ostať) žiť. Predsa len, Spider-Man dostane pokračovanie, Doctor Strange potrebuje druhý film rovnako ako Black Panther a Strážcovia Galaxie majú potvrdenú trojku. Žiť tak ostal úplne základný tím Avengers (+ niektoré menej podstatné postavy). Moja teória je teda taká, že väčšinu filmu Avengers 4 bude ťahať práve základný tím, ktorý zachráni väčšinu mŕtvych postáv. Z nich sa neskôr stanú noví Avengers (S nimi sa môže spájať aj názov filmu Avengers 4).

Reklama
Zdroj: justjared.com

Cestovanie v čase?

Ako povedal samotný Doctor Strange, videl neuveriteľne veľa možností a vyhrali iba v jednej. Čo ak teda robil všetko tak, aby sa práve táto možnosť odohrala? On dobre vedel, do čoho išiel, a prečo Thanosovi zveril Time Stone. Doctor teda určite vie, že základní Avengers túto skazu koniec koncov napravia. Otázkou však je, ako to chcú spraviť, kedže nemajú Time Stone. Možností je viac. Najviac staviam na Ant-Mana alebo Captain Marvel, ktorí budú nejakým spôsobom cestovať v čase alebo medzi realitami. Určite už vo filme Ant-Man and The Wasp uvidíme nejaké objasnenie, a cesta môže viesť práve cez Quantum Realm, do ktorého pocestujú.

Ďalšou možnosťou je samotný Thanos, ktorý by mohol z ľútosti vrátiť čas späť kvôli Gamore, aj keď táto možnosť nie je veľmi pravdepodobná. Ako odhalili fotky z natáčania, Avengers pocestujú späť v čase do udalostí Bitky v New Yorku. Práve tam by mohli prejsť cez otvorenú červiu dieru, a ísť zabiť Thanosa, ktorý zatiaľ nevlastní žiaden z kameňov. Neskôr tak oživia mŕtvych hrdinov, ktorí sa na čele so Spider-Manom stanú novými Pomstiteľmi. Verím, že z pôvodného tímu ostane žiť možno tak Thor, Black Widow a Hawkeye. S ostatnými sa podľa mňa rozlúčime.

Zdroj: youtube.com

Marvel dokáže naozaj dobre klamať

Nakoniec už iba spomeniem, že Marvel naozaj dobre klame. Vyslovene nám povedali, že film nebude rozdelený na dve časti a Infinity War bude mať vlastný a uzavretý koniec. Neviem ako vám, no mne prišiel koniec ako obrovský cliffhanger. IW bol predsa len predjedlom, dokým nepríde naozajstný koniec – Avengers 4. Ďalším zavádzaním bola prítomnosť Hawkeyea a Ant-Mana, ktorá jednoducho nebola. Už konečne chápeme, prečo sa neukázali ani na jednom plagáte… Som naozaj zvedavý, čo tí dvaja medzitým vystrájali. Nakoniec ma zarazila neprítomnosť Hulka, ktorý bol iba pár sekúnd na začiatku filmu. V traileri sme však mohli jasne vidieť, ako Hulk bojuje vo Wakande. Nič také sa však nestalo. Uvidíme teda, ako sa jeho „vlastná trilógia“ (Ragnarok, Infinity War, Avengers 4) nakoniec vyvinie.

Reklama

A tu prichádza rad na vás. Do komentárov pod článkov nám napíšte vaše reakcie, teórie, dojmy a podobne. Taktiež môžete podľa seba opraviť moje reakcie, a budeme o nich diskutovať. Poďme teda do toho!

Exit mobile version