Site icon REWIND.sk

The Man Who Killed Don Quixote je po takmer 20 rokoch konečne dokončený!

lost-in-la-mancha

Zdroj: Indiewire.com

Reklama

Smutná história filmu

Je to už veľmi dávno, čo Terry Gilliam začal pracovať na svojom filme The Man Who Killed Don Quixote. Film sa začal prvýkrát natáčať už v roku 1998. V pôvodných hlavných úlohách boli obsadení herci Jean Rochefort ako Quixote a Johnny Depp ako Toby Grisoni. Avšak film sa ďaleko nedostal. Audiovizuálne vybavenie pre film bolo zničené potopou a Jeana Rocheforta postihla počas natáčania chrípka. A tak bol film dočasne zrušený. Znova bolo obnovené natáčanie filmu v roku 2005, odkedy prišlo ešte niekoľko neúspešných pokusov na dokončenie snímky. Medzi rokmi 2005 až 2015 sa na rolu Quixoteho vystriedali herci ako Robert Duvall, Michael Palin a John Hurt, a na rolu Tobyho zase herci ako Johnny Depp, Ewan McGregor a Jack O’Connell.

Zdroj: Indiewire.com

Tragikomický príbeh?

Táto fantasy komédia sa odohráva v modernom svete a sleduje život režiséra Tobyho, ktorého si zahrá Adam Driver. V jeden deň sa prehrabáva v starých veciach a nájde kópiu filmu z jeho študentských čias, ktorý rozpráva legendárny príbeh o slávnom Don Quixotovi. To ho prinúti ísť naspäť do španielskej dediny, kde film kedysi dávno natočil, čo bude viesť ku katastrofálnym príhodám a neskutočným dobrodružstvám.

Reklama
Zdroj: facebook.com

Nás však zaujíma, že takmer po 20 rokoch sa film sa stáva realitou. Natáčanie začalo už kedysi koncom roka 2016, a nedávno Terry Gilliam uverejnil na svojom facebooku príspevok, v ktorom nám oznámil, že The Man Who Killed Don Quixote je konečne dokončený. A že to bude pecka, o tom netreba ani pochybovať. Za filmom predsa stojí legendárny Terry Gilliam – komediálny génius, ktorý s partičkou bláznov vymyslel skupinu Monty Python. A kto by nepoznal Monty Pythonov Lietajúci cirkus či Life of Brian. Šlo o najlepšiu komediálnu skupinku ľudí sedemdesiatych rokov, ktorá spravila vtipný sketch takmer zo všetkého. A my pevne veríme, že nadchádzajúci film nám opäť preukáže Gilliamov talent.

Reklama

Film uvidíme už v roku 2018. Aj keď zatiaľ nepoznáme presný dátum vydania, čakať nám už nevadí. Na takéto filmy sa predsa tešiť naozaj oplatí – obzvlášť ak vieme, že sa stopercentne stanú realitou.

Exit mobile version