Site icon REWIND.sk

TOP 10 zaujímavých faktov o tvojich obľúbených filmoch #39

zaujímavé fakty o filmoch

Zdroj: deviantart.com, virginmediastore.com, keywordsuggest.org

Reklama

Zaujímavé fakty o filmoch #39

Poznáme ich všetci a pravdepodobne ich každý z nás videl. Takmer nikto ale nevie, čo všetko sa odohrávalo za natočením týchto známych filmov. Aj dnes ti preto predstavím 10 zaujímavých faktov o tvojich obľúbených filmoch, ktoré si takmer určite nevedel!

Captain Marvel

Zdroj: blu-space.cz; deviantart.com

Po dvadsiatich filmoch MCU pôjde o prvú sólovku, v ktorej si hlavnú úlohu zahrá žena.

Reklama

Sám doma

Zdroj: vice.com

Herec Joe Pesci bol, samozrejme, zväčša zvyknutý na úlohy gangsterov a tvrdých mafiánov. Pri natáčaní rodinného filmu tak často „omylom“ nadával, keď improvizoval.

Reklama

Titanic

Zdroj: ew.com

Kvôli nezvyčajne dlhému obdobiu premietania a masívnemu úspechu v kinách muselo štúdio Paramount rozposlať náhradné kópie filmu. Po desiatkach či až stovkách premietaní totižto staromódne projektory úplne zničili pôvodnú rolku filmu.

Mafiáni

Zdroj: time.com

Podľa scenáristu Nicholasa Pileggiho sa film môže „chváliť“ nezvyčajnými komparzistami. Štúdio Warner Bros. si totižto najalo aj zopár skutočných mafiánov, ktorí mali scénam dodať autenticitu.

Transformers

Zdroj: digitalspy.com

Pre svoju úlohu Megan Fox nabrala 5 kilogramov svalov, aby sa jej „telo modelky“ viac hodilo do akčných scén.

Reklama

Fantastické zvery: Grindelwaldove zločiny

Zdroj: walldevil.com

Film sa odohráva v roku 1927, čo znamená, že Tom Riddle (Lord Voldemort) už musí byť nažive. Presnejšie, mal by byť ešte len niekoľko-mesačné bábätko.

Bohemian Rhapsody

Zdroj: geektyrant.com

Keď bol herec Rami Malek vybraný do úlohy Freddieho Mercuryho, mal o kapele Queen len základné vedomosti. Prakticky o nich nevedel nič iné ako akýkoľvek iný obyčajný poslucháč. Aby svoju úlohu zvládol na perfektnú, musel doslova študovať Mercuryho život, pohyby, spôsob vyjadrovania atď.

The Grinch (2018)

Zdroj: screenrant.com

Štúdio chcelo, aby Benedict Cumberbatch (Grinch) v pôvodnom znení daboval svojim obyčajným hlasom – s britským prízvukom. Herec si však myslel, že keďže je zvyšok obsadenia z USA, mal by aj on použiť americký prízvuk.

Reklama

V zajatí démonov

Zdroj: frontrowfeatures.com

Skutočné Lorraine Warren a Andrea Perron pomáhali režisérovi Jamesovi Wanovi a scenáristom. Obe tvrdia, že výsledný film je veľmi realistický a opisuje udalosti, ktoré sa Perronovcom naozaj stali.

Vlk z Wall Street

Zdroj: screenrant.com

Herci pri natáčaní filmu naozaj nešnupali drogy. Prekvapivo však nešlo o kamerové triky, ale niečo si do nosu predsa len dávali. Bol to prášok z tabliet B vitamínu. Jonah Hill taktiež povedal, že sa ho pri natáčaní našňupal až tak veľa, že mu došlo zle a museli ho odviezť do nemocnice.

 Zdroj: imdb.com, csfd.cz

Reklama
Exit mobile version