Site icon REWIND.sk

TOP 10 zaujímavých faktov o tvojich obľúbených filmoch #64

zaujímavé fakty o filmoch

Zdroj: moviemania.io, pinterest.com, hdqwalls.com

Reklama

Zaujímavé fakty o filmoch #64

Poznáme ich všetci a pravdepodobne ich každý z nás videl. Takmer nikto ale nevie, čo všetko sa odohrávalo za natočením týchto známych filmov. Aj dnes ti preto predstavím 10 zaujímavých faktov o tvojich obľúbených filmoch, ktoré si takmer určite nevedel!

Dobrý Will Hunting

Zdroj: vanityfair.com

Matt Damon a Ben Affleck našli skvelý spôsob, ako vybrať správne štúdio pre svoj scenár. Zhruba na šesťdesiatej strane pridali absolútne zvláštnu sexuálnu scénu medzi Willom a Chuckiem. Scenár poslali do každého veľkého štúdia, no nikto tú scénu ani len nespomenul, takže vedeli, že ho nikto nečítal. Všimol si ju jedine Harvey Weinstein z Miramaxu, kvôli čomu si tvorcovia príbehu vybrali práve toto štúdio.

Reklama

Avengers: Infinity War

Zdroj: marvel.com

Film je poskladaný z takmer 3000 jednotlivých záberov, pričom drvivá väčšina, čiže 2900 z nich, obsahuje špeciálne počítačové efekty.

Reklama

Horúce strely

Zdroj: denofgeek.com

Paródia bola vybraná pre Kráľovské filmové premietanie Veľkej Británie v roku 1991,ktorého sa zúčastnila aj Kráľovná Alžbeta II.

The Amazing Spider-Man 2

Zdroj: hdwallpapers.in

Celý bol natočený v New Yorku. Ide teda o najväčšiu filmovú produkciu, ktorá sa celá konala v štáte New York.

BlacKkKlansman

Zdroj: imdb.com

Strihač Barry Alexander Brown potvrdil, že z filmu neboli vymazané žiadne scény. To, ako možno tušíte, je v dnešnej dobe veľkou vzácnosťou.

Reklama

Snehulienka a sedem trpaslíkov

Zdroj: medium.com

Legendárny animák z roku 1937 obdržal naozaj špeciálnu Cenu Akadémie. Bola ním štandardná soška Oscar, spolu so siedmimi menšími soškami na vyzdvihnutom podstavci.

Vlk z Wall Street

Zdroj: youtube.com

Margot Robbie prehlásila, že jej sexuálna scéna s Leonardom DiCapriom bola nepríjemná. Nie však preto, že by sa hanbila. Na posteli boli totižto poukladané falošné papierové bankovky, ktorých ostré hrany ju dorezali na chrbte.

Green Book

Zdroj: geektyrant.com

Herec Viggo Mortensen (Tony Lip) konzumoval tak veľa jedla pred kamerou, že ani raz sa nedotkol cateringu na pľaci.

Reklama

Harry Potter a kameň mudrcov

Zdroj: wall.alphacoders.com

Natáčanie na Rokforte nebolo pre detských hercov dovolenkou. V scénach, kedy si niečo zapisujú alebo pozerajú do kníh, si v skutočnosti robia svoje ozajstné domáce úlohy.

Vykúpenie z väznice Shawshank

Zdroj: definition.org

Stephen King si nikdy nedal vyplatiť svoj 1 000 dolárový šek, ktorý symbolicky dostal za práva na sfilmovanie jeho príbehu. Niekoľko rokov po premiére si ho spisovateľ zarámoval a poslal ho naspäť režisérovi Frankovi Darabontovi so správou: „Pokiaľ by si niekedy potreboval peniaze na kauciu. S láskou, Steve.“

Zdroj: imdb.com, csfd.cz

Reklama
Exit mobile version