Site icon REWIND.sk

Na mobily prichádza ikonický herný horor Alien: Isolation. A to bez kompromisov

Alien: Isolation na mobily

Zdroj: ggrecon.com

Reklama

Creative Assembly na novom zariadení

O Alien: Isolation toho bolo povedané naozaj mnoho, avšak viete si predstaviť, že by tento hororový počin vyšiel na mobily? Podľa aktuálnych správ k tomu skutočne dôjde a to už čoskoro. Ako bude vyzerať port pre mobilné zariadenia a mali by sme sa ho báť? To si preberieme v článku.

Alien: Isolation patrí (minimálne v mojich očiach) k najlepším hororovým titulom uplynulej dekády. Je pritom značne bizarné, že na ňom pracovali autori z Creative Assembly, ktorí sa primárne starajú o žáner stratégií. Každopádne, tento science fiction survival výborne kombinoval napätie a strach s prvkami akcie a prežívania. To na opustenej vesmírnej lodi nebolo vôbec jednoduché, pričom práve klaustrofobický element bol v hre fantasticky zúročený.

Reklama

Onen Votrelec je v dnes preberanom projekte absolútne nevyspytateľným elementom. Nesmrteľný, no o to viac smrtiaci, nebezpečný a krvilačný. Teda rovnaký ako vo výbornej filmovej predlohe. Kvality Alien: Isolation boli ocenené aj v recenziách, no práve mizerné predaje zabránili vzniku plnohodnotného pokračovania. Nikdy sme sa teda nedočkali uspokojivého zakončenia príbehu Amandy Ripley.

Reklama
Zdroj: cashify.in

Na mobily prichádza Alien: Isolation

Aby som veci uviedol na pravú mieru, na sequel technicky došlo. Išlo ale o mobilný titul Alien: Blackout, ktorý imitoval koncept Five Nights at Freddy’s. A ani ten nedokázal adekvátne využiť. Tým pádom vznikla nemastná-neslaná mobilná záležitosť, na ktorú sa zhruba týždeň po vydaní celkom zabudlo.

Alien: Isolation ale údajne vyjde na mobily a to bez výraznejších vizuálnych kompromisov. Súčasne zástupcovia zo štúdia Sega (vydavateľstvo) hovoria o funkčnom porte, ktorý príde s kvalitným ovládaním. Hoci ide o starší titul, vyzerá naozaj dobre. Aj na dnešné pomery. Preto sa naskytuje jedna kľúčová otázka? Je možné niečo podobné pretaviť v dobrý mobilný port?

Ja si myslím, že áno, pričom ako najväčší argument takéhoto tvrdenia poslúži Switch verzia z roku 2019. Nalejme si čistého vína, Nintendo Switch nedisponuje najlepším a najsilnejším hardvérom, avšak v recenziách port bodoval. Získaval výborné známky a všeobecný konsenzus je taký, že šlo o kvalitnú „adaptáciu“ originálu.

Reklama

Preto sa môžeme domnievať, že aj mobilnej verzii bola venovaná rovnaká pozornosť a dočkáme sa dobrého portu, ktorý si uctí originál z roku 2014. A možno vďaka úspechu dôjde i na oficiálnu dvojku, do ktorej by som sa pustil s obrovskou chuťou a radosťou. Na úplný záver možno napísať jediné – dátum vydania je momentálne naplánovaný na 16. decembra 2021. Pochopiteľne, nebude to zadarmo a za plný titul si zaplatíte 14,99 €, čo ale na prítomný obsah (dostupné budú aj DLC) nie je vôbec zlá cenovka. Ak teda bude port kvalitný.

Čo hovoríte na Alien: Isolation pre mobilné zariadenia? Veríte v kvalitu alebo nás čaká trpké sklamanie? Pokojne nám dajte vedieť prostredníctvom komentárovej sekcie.

Zdroj: ign.com

Reklama
Exit mobile version