Site icon REWIND.sk

Predstaviteľ Black Panthera, herec Chadwick Boseman zomrel vo veku 43 rokov

Chadwick Boseman zomrel

Zdroj: metro.co.uk

Reklama

Herec Chadwick Boseman zomrel

Herec Chadwick Boseman, najviac známy vďaka úlohe T’Challu vo filme Black Panther, nás navždy opustil vo veku 43 rokov. Od roku 2016 bojoval s rakovinou hrubého čreva tretieho a neskôr štvrtého stupňa, na ktorej následky zomrel. Chadwick Boseman zomrel doma v kruhu svojej rodiny a manželkou po svojom boku, ako hovorí oficiálne vyjadrenie na jeho Twitter účte.

„Skutočný bojovník, Chadwick vytrval cez to všetko a priniesol vám mnohé filmy, ktoré dnes milujete. Od Marshalla po Da 5 Bloods, Ma Rainey’s Black Bottom od Augusta Wilsona a niekoľko ďalších, všetky natočil počas a medzi nespočetnými operáciami a chemoterapiami. Poctou jeho kariéry bolo priviesť k životu kráľa T’Challu v Black Panther.“

Fanúšikovia sa o jeho zdravotný stav obávali už v apríli. Vtedy na Instagram uverejnil video, na ktorom vyzeral veľmi nezdravo a chudo. Mnohí si však jeho veľkú stratu váhy spájali s prípravou na filmovú úlohu.

Reklama

Na verejnosti ho naposledy videli 30. apríla, kedy ho sestrička viedla do nemocnice na vozíčku. Odvtedy sa začali šíriť nepodložené správy o jeho zlom zdravotnom stave, keďže herec o ňom nikdy verejne nerozprával.

Reklama

Po filmoch Captain America: Civil War (2016), Black Panther (2018), Avengers: Infinity War (2018) a Avengers: Endgame (2019) si mal svoju úlohu kráľa Wakandy zopakovať vo filme Black Panther 2 už v máji roku 2022.

Okrem marveloviek sa ukázal aj vo filmoch ako 21 Bridges (2019), Marshall (2017) alebo Get On Up – Príbeh Jamesa Browna (2014). Jeho posledným natočeným filmom bola nedávna snímka Da 5 Bloods (2020) od režiséra Spikea Leeho.

Rodine a blízkym vyjadrujeme úprimnú sústrasť. Wakanda Forever!

Reklama

Zdroj: cnn.com

Exit mobile version