Site icon REWIND.sk

Sherlock Holmes: Chapter One sa pozrie na začiatky britského detektíva. Kedy môžeme novú adventúru očakávať?

Sherlock Holmes: Chapter One

Zdroj: epicgames.com

Reklama

Frogwares pokračuje v predošlých úspechoch

Vývojárov z ukrajinského štúdia Frogwares môžeme považovať za expertov v rámci adventúrnej tematiky. Od roku 2002 nám prinášajú videoherné zážitky, ktoré adaptujú, prípadne vytvárajú nové, prípady najlepšieho detektíva na svete. Sherlock Holmes: Chapter One by nás malo zaviesť na počiatok jeho fenomenálneho príbehu.

V ušiach vám budú pravdepodobne rezonovať najviac dve hry. Crimes & Punishments a The Devil’s Daughter, pričom oba tituly prišli s niekoľkými prípadmi, ktoré musel slávny detektív vyriešiť, no a nakoniec sa spojili v jednu ucelenú dejovú líniu. Šlo o tradičné adventúry, ktoré boli miestami okorenené o akčnejšiu pasáž v podobe mini-hier, prípadne dobre známych QTE (quick time event).

Reklama

Primárne ste však vypočúvali svedkov, hľadali stopy, vytvárali súvislosti a snažili sa o úspešné vyriešenie kriminálnej zápletky. Taktiež je vhodné upozorniť na to, že ste mohli dospieť k nesprávnym záverom a tým pádom poslať za mreže nevinného človeka, čo vám dovolí iba máloktorá hra.

Reklama

Sherlock Holmes: Chapter One je začiatkom všetkého

Je pomerne náročné niečo vyčítať z dostupnej ukážky, ktorá nepredstavuje žiaden gameplay. Ide o klasický reveal trailer zobrazujúci iba niekoľko pasáží vytvorených v engine hry, teda nie samotnú hrateľnosť.

Každopádne, zaujímavo zatiaľ pôsobí existencia Sherlockovho spoločníka. Nie je tak úplne isté, či ide o doktora Watsona, a dokonca sa zdá, že by sme sa mohli dočkať imaginárneho elementu počas hrania. Minimálne prvý trailer to hneď niekoľkokrát naznačuje, avšak z takto krátkeho predstavenia nemôžeme nič s istotou prehlásiť.

Zdroj: playstationlifestyle.net

Z textového popisu sme sa dozvedeli, že počas hrania Sherlock Holmes: Chapter One budeme preskúmavať ostrovný svet. Ten je podstatne exotickejší, než pochmúrne a chladné ulice Londýna. Ostrov navštívime po smrti matky a krátko po nešťastnej udalosti zistíme, že obyvatelia skrývajú tajomstvo a zrejme odhalíme veľký kriminálny komplot.

Reklama

To sú všetky informácie, s ktorými sa musíme aktuálne uspokojiť. Koncept hry sa javí atraktívne a preto ešte s radosťou dodávame, že novinka od ukrajinského Frogwares k nám dorazí v roku 2021. Vyjde pritom na širokú škálu platforiem.

Okrem počítačov sa môžu pripraviť majitelia konzol PlayStation 4, Xbox One a taktiež budúci vlastníci ich nadchádzajúcich generácií. Záverom dopĺňame, že na osobných počítačoch by mala byť novinka distribuovaná prostredníctvom Gog.com, Steamu a i Epic Games Store. Z časovej exkluzivity teda strach mať nemusíte.

Tešíte sa na herný prequel, ktorý zmapuje dobrodružstvá mladej verzie svetoznámeho detektíva z Británie? Inými slovami, budete aj naďalej sledovať vývoj Sherlock Holmes: Chapter One? Pokojne nám dajte vedieť prostredníctvom komentárov. 

Reklama

Zdroj: YouTube.com 

Exit mobile version