Site icon REWIND.sk

Dostaneme hneď dvoch Supermanov čiernej pleti. Michael B. Jordan vyvíja nový projekt pre HBO Max

Michael B. Jordan Superman

Zdroj: collider.com

Reklama

Vo februári vyšli na povrch informácie o tom, že producent J.J. Abrams a scenárista Ta-Nehisi Coates pripravujú film o Supermanovi čiernej pleti. O niečo neskôr sme sa dozvedeli, že na post režiséra takisto hľadajú černocha. V tých časoch bol projekt spojený s hercom Michaelom B. Jordanom, ktorý bol v hľadáčiku štúdia do hlavnej úlohy. Na margo týchto fám dal Jordan v rozhovore vedieť, že s vývojom filmu spojený nie je.

„Lichotí mi, že ma s tým ľudia spájajú. Nepochybne je to kompliment, ale tentokrát to budem len sledovať.“

Michael B Jordan vyvíja Superman projekt

A naozaj je tomu tak. J.J. Abrams, jeho produkčná spoločnosť Bad Robot a autor Ta-Nehisi Coates aj naďalej vyvíjajú film o čiernom Supermanovi pre štúdio Warner Bros. Server Collider však informoval o tom, že exkluzívne pre streamovaciu službu HBO Max sa vyvíja ďalší projekt. A tentokrát v ňom má ruky aj Michael B. Jordan. Správa hovorí, že Jordan pracuje na vlastnej iterácii Supermana, ktorá bude úplne oddelená od tradičnej postavy Clarka Kenta (Kal-El).

Reklama
Zdroj: screencrush.com

Namiesto toho sa zameria na postavu menom Val-Zod, ktorého ako Supermana čiernej pleti poznáme už zo stránok komiksov. Val-Zod je opisovaný ako jedným z posledných Kryptoňanov vo svojom univerze a zároveň druhým, ktorý nesie meno Supermana. Pochádza zo sveta Earth 2, teda nemá slúžiť ako náhrada klasického Muža z ocele (Henry Cavill). Bližšie informácie o projekte zatiaľ odhalené neboli.

Reklama

Dokonca ani nie je isté, či pôjde o celovečerný film alebo seriál. Najviac skloňovaná je zatiaľ limitovaná séria. Michael B. Jordan bude produkovať a dokonca nie je vylúčené, že by Supermana aj sám stvárnil.

Dvaja Supermani čiernej pleti

Poďme si to zhrnúť. J.J. Abrams a Ta-Nehisi Coates pripravujú celovečerný film o čiernom Supermanovi, ktorý by mal byť zasadený do 20. storočia. Hlavnou postavou bude pravdepodobne Calvin Ellis, ktorý sa v DC komiksoch objavuje od roku 1985. Kalel je Superman of Earth 23, no vo svojej civilnej identite ho poznáme pod menom Calvin Ellis. Zastáva pozíciu prezidenta Spojených štátov amerických.

Zdroj: Salman Artworks

Zároveň produkčná spoločnosť Michaela B. Jordana Outlier Society vyvíja projekt pre HBO Max, ktorý sa zameria na Val-Zod verziu Supermana. Scenár už má byť vo výrobe od zatiaľ neznámeho scenáristu. Jordan má produkovať a zatiaľ sa nerozhodol, či práve on stvárni titulnú postavu.

Reklama

Na ktorý z dvojice projektov sa tešíte viac? Vedeli by ste si predstaviť, že by Michael B Jordan bol nový Superman? Vaše názory nám napíšte do komentárov!

Zdroj: screenrant.com, slashfilm.com

Exit mobile version