Site icon REWIND.sk

Recept na Bryndzové Halušky ako od Starej Mamy – Poďme si Pochutnať!

recept na bryndzové halušky

Zdroj: zlavomat.sk

Reklama

Svet nie je vždy jednoduchý. Naše životy sa občas vydajú na nepríjemnú trajektóriu a ako národ Slovákov sa stále nevieme zjednotiť. Nech už ide o čokoľvek – politiku, hudbu, krízu – Slováci sa nikdy nevedeli na ničom dohodnúť. Aj napriek tomu, že sme všetci bratia a sestry, často nevieme nájsť spoločné stanovisko. Ja však jedno ponúkam: bryndzové halušky. Toto jedlo miluje každý z nás, pričom predstavuje ikonu Slovenska a predzvesť svetlejších časov. Toto je náš recept na bryndzové halušky, ktoré vám rozjasnia deň!

Zdroj: trencinregion.sk

Recept na bryndzové halušky

Ingrediencie na 4 porcie:

600g zemiaky
200g múka polohrubá
1 čajová lyžička soľ
100g bryndza
100ml kyslá smotana
150g slaninka

Reklama

Postup:

Po tom, čo zhromaždíme ingrediencie, je príprava halušiek vcelku jednoduchá a časovo nenáročná. Začneme tým, že očistíme zemiaky, ktoré potom nastrúhame. Nastrúhať ich môžete podľa seba – na jemno či na hrubo. Nezabudnite však použiť tú časť strúhadla, kde sú vyčnievajúce hroty. Do misy s nastrúhanými zemiakmi pridáme múku a soľ. Aby halušky chutili naozaj tak dobre, ako od starej mamy, nevylievajte z nastrúhaných zemiakov vodu. Ak by bolo cesto príliš riedke, radšej pridajte trocha múky, až dokým vám nebude v ceste stáť varecha. Dobre pripravené cesto je základom pre chutný výsledok.

Reklama
Zdroj: zlavomat.sk

Pripravené cesto postupne pretláčame haluškovým sitkom do hrnca s osolenou vriacou vodou. Halušky varíme asi 10 minút, alebo až kým nevyplávajú na povrch. Ak si nie ste istí, či už sú hotové, nebojte sa ochutnať. Uvarené halušky scedíme a necháme odkvapkať v sitku. Nezabudnite si v tomto momente odložiť asi deci vody z hrnca kde sa varili, na zriedenie bryndze. To zaistí výraznejšiu chuť, ako keby sme bryndzu riedili čistou vodou.

Dokonalou slaninkou naozaj nešetríme. Opatrne ju nakrájame na kocky vašej preferovanej veľkosti a pekne do zlatista ju opečieme na panvici. Slaninka by mala byť chrumkavá, ale dávajte si pozor, aby ste ju nepripálili. Teraz už konečne môžeme ísť servírovať! Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme vodu z varenia a samozrejme spolu so samotnými haluškami poriadne premiešame. Posledným krokom je na halušky vysypať slaninku spolu s výpekom a poriadne sa najesť. Dobrú chuť!

Nie je nič lepšie, ako bryndzové halušky na prázdny žalúdok; Zdroj: zena.sme.sk

Mohlo by vás zaujímať: Recept na segedínsky guláš

Recept si, samozrejme, môžete upraviť podľa svojej chuti. Chcel som sa s vami podeliť len o bryndzové halušky, ktoré mne osobne chutia najviac! ;)

Reklama

Tiež odporúčame: youtube.com

Exit mobile version