Site icon REWIND.sk

Shazam! Hnev bohov ukazuje, že aj tu bude pokračovať bizarný easter egg z DCEU

easter egg dceu

Zdroj: screenspy.com

Reklama

Bizarný easter egg z DCEU aj v Shazamovi

Posledný víkend patril Comic-Conu v San Diegu. Dostali sme na ňom množstvo pútavých noviniek, jednou z nich bol aj prvý trailer na Shazam! Hnev bohov. Okrem skvelých záberov a navnaďovania na superhrdinské dobrodružstvo nám ukazuje, že tu bude pokračovať aj bizarný easter egg z DCEU.

MOHLO BY VÁS ZAUJÍMAŤ

Samozrejme, odkazy, narážky a cameo úlohy nie sú žiadnymi neznámymi prvkami v superhrdinských filmoch. Ani svet DC im nie je cudzí a najlepším príkladom môže byť Peacemaker. Jeho režisér James Gunn do neho vedel napakovať poriadne množstvo obsahu, referencie nevnímajúc.

Reklama
Zdroj: comicbook.com

Tretí film s týmto prvkom

Lenže tento prípad je trochu rozdielny a trochu bizarný. Trailer na Shazam 2 nám ukazuje, že pôjde už o tretí film, ktorý podobný easter egg obsahuje. Počas toho, ako má Shazam svoju rozsiahlu spoveď, po ktorej zistíme, že to hovorí ako Billy pediatrovi, vidíme niečo medzi hračkami v jeho kancelárii. Je to známa hororová bábika Anabelle.

Reklama

Tú sme mohli vidieť už v prvom Shazamovi na poličke v obchode. Následne sa objavila v Aquamanovi, kde sme ju mohli vidieť na dne oceánu. Tento trend má však celkom príjemný základ, ktorý sa skrýva v osobách režisérov.

Zdroj: opoyi.com

Hororová bábika v DC svete

Tvorcom prvého filmu bol totiž David F. Sandberg, ktorý bábiku priniesol ako pripomienku svojho predošlého filmu. Ním bol práve Anabelle: Stvorenie zla. Film s Jasonom Momoom ako superhdinom je ešte jasnejší. Priniesol ho totiž novodobý hororový majster James Wan. Ten priniesol sériu V zajatí démonov, kde sa bábka prvý raz objavila.

Navyše, táto séria mala s Aquamanom ešte jedno spojenie. Ním je herec Patrick Wilson, ktorý si zahral v oboch dielach. Nakoľko sa pre očakávané pokračovanie Shazama vracia rovnaký režisér, je len logické, že si zahrnul aj tento prvok. Ide síce o bizarný a pomerne zvláštny kúsok, je však úsmevné sledovať, ako tento easter egg prechádza cez viaceré DCEU filmy.

Reklama

Čo si o takomto odkaze myslíte vy? Je zaujímavé, že práve bábika Anabelle sa nachádza vo viacerých filmoch z DC sveta? Dajte nám vedieť v komentároch vaše názory.

Zdroj: screenrant.com

Exit mobile version