Site icon REWIND.sk

Nová služba je tu. Ako získať predplatné Apple TV+ na rok zadarmo?

apple tv+

Zdroj: wccftech.com

Reklama

Dnes, 1. novembra 2019 bola oficiálne spustená nová streamovacia služba Apple TV+. Platforma prichádza v ten pravý čas, keďže práve včera prišiel koniec nelegálnych online filmov a seriálov. Zároveň ide o ďalšiu konkurenciu pre služby, ktoré sa už na trhu nachádzajú – Netflix, HBO GO, Hulu či Amazon Prime Video.

Už čoskoro sa do kádru pridá aj Disney+ (12. november) a HBO Max (máj 2020), ktoré taktiež zamiešajú karty. Teraz sa však vráťme ku novinke Apple TV+, ktorá bola v septembri oznámená spolu s novou generáciou telefónov iPhone 11. Aké filmy a seriály na nej uvidíme, kde ich budeme môcť sledovať, koľko služba stojí a ako získať predplatné na rok zadarmo?

Zdroj: stickpng.com, theverge.com

Aký obsah sa na Apple TV+ nachádza?

Apple TV+ sa výrazne líši od služieb ako napríklad Netflix, HBO GO alebo Amazon Prime Video. V knižnici spomenutých služieb sa totižto okrem originálneho obsahu nachádza aj nespočetne veľa titulov od iných štúdií, ktoré môžu vysielať vďaka právam. Spoločnosť Apple sa však rozhodla vydať inou cestou.

Reklama

Ich služba ponúka striktne iba originálny a pôvodný obsah Apple Originals. Dôležité je, že sa ich knižnica bude rozširovať o nové tituly každým mesiacom. Apple kladie veľký dôraz hlavne na kvalitu, takže si všetok originálny obsah užijeme s obrazom v kvalite 4K HDR / Dolby Vision a väčšina titulov ponúka aj úžasný zvuk Dolby Atmos.

Pri spustení služby je dostupných hneď niekoľko zaujímavých titulov. Jedným z nich je dráma The Morning Show, ktorá sa pýši svojim hereckým obsadením v podobe Jennifer Aniston, Reese Witherspoon a Steve Carella. Fanúšikmi najobľúbenejší je nepochybne dramatický seriál See, kde sa v hlavnej úlohe predstavil herec Jason Momoa.

Nezaostáva ani historický seriál Dickinson s mladou a krásnou Hailee Steinfeld. Ďalšími dostupnými titulmi sú zatiaľ For All Mankind, The Elephant Queen, Helpsters, Ghostwriter či Snoopy in Space. Služba je prispôsobená pre celé rodiny, takže nechýba ani dostatok obsahu pre deti. A čo je najdôležitejšie, väčšina originálneho obsahu prichádza priamo s českými titulkami.

Reklama

Kde môžete službu sledovať?

Nebojte sa, pre sledovanie služby nebudete nutne potrebovať zariadenie Apple TV. Zaobstarať si predplatné a sledovať môžete na týchto zariadeniach:

Týmto pádom sa dá služba sledovať takmer na každom zariadení. Výnimkou sú však herné konzoly ako PlayStation 4 alebo Xbox One, ktoré nemajú vyvinutú vlastnú Apple TV aplikáciu. Spoločnosť oznámila, že na „ostatných platformách“ vrátane inteligentných televízorov od Samsungu bude služba dostupná na jar. Sony, LG a ďalšie zariadenia budú dostupné „v budúcnosti“.

Na iPhone, iPade, iPode touch alebo na Macu si epizódy a filmy dokonca môžete sťahovať a sledovať offline.

Reklama

Služba pre celú rodinu

Ako sme spomenuli vyššie, ide o výbornú službu pre celú rodinu. Predplatné služby totiž zahŕňa prístup až pre 6 členov rodiny vrámci Rodinného zdieľania. Každý člen rodiny môže sledovať na svojom vlastnom zariadení so svojim osobným Apple ID. Nie je nutné deliť sa o jeden užívateľský účet a heslo. Jedno predplatné umožňuje streamovanie až na šiestich zariadeniach naraz.

Zdroj: digitaltrends.com

Registrácia a cena služby

Oddnes, 1. novembra 2019 si môžete v aplikácii Apple TV alebo na stránke tv.apple.com zaregistrovať bezplatné 7-dňové skúšobné obdobie, ktoré sa automaticky obnoví ako mesačné predplatné. Samozrejme, toto predplatné si môžete jednoducho zrušiť ešte pred prvou platbou. Mesačné predplatné potom stojí 4,99 eur. Ceny a ďalšie podrobnosti nájdete na apple.com/sk/apple-tv-plus.

Ako získať predplatné na rok zadarmo?

Predplatné na rok zadarmo prichádza s každou kúpou nového zariadenia od spoločnosti Apple alebo od autorizovaného predajcu Apple. Toto zariadenie však muselo byť zakúpené po 10. septembri 2019. Platí to pre iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV či Mac, ktoré podporujú najnovšie iOS, iPadOS, tvOS alebo macOS. Pokiaľ ste teda kupovali nové zariadenia ako iPhone 11, iPhone 11 Pro alebo iPhone 11 Pro Max, tak máte nárok na ročné predplatné.

Reklama

Ako si aktivovať ročné predplatné AppleTV+?

  1. Zapnete nový iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV 4K, Apple TV HD alebo Mac a prihláste sa svojim Apple ID.
  2. Uistite sa, že máte na zariadení nainštalovanú najnovšiu verziu iOS, iPadOS, tvOS alebo macOS a otvorte aplikáciu Apple TV.
  3. Hneď po otvorení aplikácie by sa vám mala zobraziť možnosť aktivácie.
  4. Kliknite na „Aktivujte si 1 rok zadarmo“. Môže sa zobraziť výzva k zadaniu hesla k vášmu Apple ID, potvrdenie fakturačných údajov alebo pridanie platného spôsobu platby. Behom bezplatného ročného skúšobného obdobia vám nebude nič účtované.
Zdroj: 9to5mac.com

Náš názor na novú službu

Ku dnešnému dňu sa služba spája s veľkým sklamaním, no do pár mesiacov sa to môže zmeniť. Je to samozrejme tým, že zaujímavých titulov na pozeranie je na platforme aktuálne päť. A teraz si to porovnajte s takmer nekonečnou knižnicou Netflixu, HBO GO alebo Amazon Prime Video. A to ani nehovoríme o Disney+, ktoré bude ich najväčšou konkurenciou.

Spoločnosť Apple má aktuálne rok na to, aby zo služby vytvorili rovnocenného konkurenta s knižnicou plnou obsahu. Totižto, až po roku začne väčšina fanúšikov platiť a až vtedy sa začnú rozhodovať, či služba naozaj stojí za tých 5 eur mesačne. Dnes sa to určite neoplatí a bez ročného predplatného za nové zariadenie to zatiaľ nemá význam.

Zdroj: support.apple.com, apple.com, iphonefaq.org

Reklama
Exit mobile version