Site icon REWIND.sk

Stan Lee sa môže vrátiť na cameo do MCU vďaka novej dohode

stan lee mcu

Zdroj: sideshow.com

Reklama

Stan Lee stále môže byť v MCU

Marvel, Genius Brands a POW! Entertainment medzi sebou uzatvorili novú dohodu. V rámci nej sa môže Stan Lee vrátiť na cameo úlohy do MCU. Dve spomínané spoločnosti totiž doteraz vlastnili práva na zobrazovanie jeho mena aj podoby, ktoré sa teraz vrátili k pôvodnému vydavateľovi. A to právom, nakoľko Lee je nie nadarmo označovaný ako krstný otec týchto komiksov.

Bol to práve on, ktorý spolu s ilustrátorom Jackom Kirbym priniesol najikonickejšie postavy, ktoré teraz poznáme z filmového sveta. Bez nich by nebol žiaden Hulk, Thor ani Iron Man. A so spoluzakladateľom vydavateľstva Stevom Ditkom zase priniesli Doctora Strangea a najúspešnejsiu postavu z týchto komiksov – Spider-Mana.

Reklama
Zdroj: thedirect.com

Jeho cameo úlohy sú legendárne

Lee bol známy práve aj tým, že sa vždy objavil v krátkej a malej úlohe vo filmoch podľa jeho komiksov. Nebolo to len v hlavnom Marvel filmovom svete, ale napríklad aj snímkach od Sony (ako Venom) alebo predošlom univerze od Foxu, do ktorého patrili X-Meni.

Reklama

V roku 2018 nás však vo veku 95 rokov navždy opustil. Ešte s ním stihla byť nakrútená scéna, jeho posledné cameo, ktoré bolo, veľmi príznačne vo filme Avengers: Endgame. Objavil sa však aj vo filme Spider-Man: Paralelné svety. Nakoľko ide o animovanú tvorbu, mohol v nej byť vytvorený. Išlo naozaj o citlivú správu pre fanúšikov a akúsi pomyselnú rozlúčku.

Zdroj: youtube.com

Znovu môže byť súčasťou

Avšak vďaka novej dohode získalo Disney cez Marvel znovu práva na jeho podobu na ďalších 20 rokov. Môžu ju použiť v televíznej a filmovej tvorbe, pri zábavných parkoch a spotrebnom tovare. V takomto prípade sa môže aj do budúcnosti objaviť aj v MCU. Použité môžu byť archívne zábery alebo CGI.

Je pravdou, že takýmto štýlom ide Disney do veľkého risku a je otázkou, ako to prijmú fanúšikovia. Príkladom môže byť, ako sa Carrie Fisher ako princezná Leia „vrátila““ vo filme Rogue One: A Star Wars Story. Reálnou herečkou bola jej dcéra, ktorá bola upravená pomocou CGI. Od fanúšikov to malo zmiešané až negatívne ohlasy.

Reklama
Zdroj: screenrant.com

Fanúšikov upokojuje CEO Genius Brands

Podobným spôsobom môže byť vnímaný digitálny Stan Lee v MCU. To môže dokonca rozdeliť fanúšikov na dva tábory. Avšak Andy Heyward, predseda a CEO spoločnosti Genius Brands v rozhovore o dohode povedal, že to môžu zvládnuť k spokojnosti fanúšikov. Vyjadril sa takto:

„Toto zaručuje, že Stan, cez digitálne technológie a archívne zábery, môže stále žiť cez Marvel filmy a Disney zábavné parky. Je to veľkorysá dohoda. Diváci si ctili Stana a keď to bude prevedený s dostatočnou kvalitou a šarmom a s rešpektom k tomu, kto to bol, bude to vítaným prvkom. Je to stále milovaná osobnosť a ešte aj keď budeme preč my, tak on zostane esenciou Marvelu.“

Môžu to spraviť aj s úctou

Skutočne, stále existujú spôsoby, ako to môže byť urobené s úctou k tomu, aká bola Stan Lee osobnosť. Veríme, že v tomto budú štúdiá opatrné a určite si nebudú chcieť pohnevať divákov, u ktorých by stratili priazeň. Stále je okrem priamych záberov možnosť aj na nepriame narážky.

Autor by sa napríklad mohol objaviť v archívnych záberoch na obrazovke, na titulkoch časopisov a podobne. Môže byť použiťý aj jeho hlas a to napríklad aj v chystaných traileroch. Všetko však samozrejme závisí aj od smerovania MCU a toho, aby mohla cameo rola správne zapadnúť.

Reklama

Ste za to, aby sa Stan Lee vrátil do MCU ako cameo v digitálnej podobe alebo vám to pripadá ako nerešpektujúce voči jeho osobnosti? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: screenrant.com, thedirect.com

Exit mobile version