Site icon REWIND.sk

V júli prídu superhrdinovia Jamesa Gunna na Blu-ray. A nehovoríme o Strážcoch Galaxie

superhrdinovia jamesa gunna

Zdroj: renegadecinema.com

Reklama

Superhrdinovia Jamesa Gunna na Blu-ray

Pred tým, ako nám všetkým dokázal, že aj menej známe tímovky môžu dostať veľké a kvalitné spracovanie so Strážcami Galaxie, tak tu boli ešte iní superhrdinovia Jamesa Gunna. Áno, o réžiu sa staral aj pri filme Super z roku 2010 (uletená úchylná záležitosť s Rainnom Wilsonom a Ellen Page), v tomto prípade však ideme ešte viac do histórie.

Ide o jeho prvé predstavenie komiksového sveta, keď napísal a zrežíroval zábavnú komédiu The Specials. Sám si v nej jedného z hrdinov aj zahral. Stalo sa tak v roku 2000 a ľahkou matematikou teda prídeme k tomu, že od vydania tohto zvláštneho kúsku ubehlo 20 rokov. A to je príležitosť pre výročné vydanie. A tentokrát na Blu-ray.

Reklama

20. výročie filmu si zaslúži niečo špeciálne

Spoločnosť La-La Land Entertaiment, ktorá sa o vydanie stará, dokonca vydala aj nový trailer. Zorganizovali aj tlačovú konferenciu, na ktorej novú edíciu oficiálne oznámili. Ich skrátená správa, ktorú neskôr uverejnili na sociálnych sieťach, znie takto:

Reklama

„Zábavný kultový film z roku 2000, THE SPECIALS, v ktorom hrajú Rob Lowe, Thomas Hayden Church, Jamie Kennedy a Paget Brewster, prichádza na Blu-ray. A to celosvetovo 14. júla v „špeciálnej“ limitovanej edícii k 20. výročiu!“

Ak ide o takéto vydanie, je jasné, že museli zlepšiť aj kvalitu obrazu. Preto si dali naozaj záležať a grafiku zreštaurovali a nasnímali do 2K podoby. Nebude chýbať ani 5.1 kanálový zvuk s bezstratovým audiom. Dokonca nás čaká aj nový obal, ktorý navrhol autor Paul Shipper. Disk je dostupný na oficiálnej stránke lalalandrecords.com a iných službách od 14. júla za $24.98 (teda cca 22.35 €).

Zdroj: horrorgeeklife.com

Čo prinášajú prví superhrdinovia Jamesa Gunna?

Samozrejmosťou k vydaniu na disku sú aj komentáre kritikov, ale v tomto prípade aj filmových klubov. Za zmienku stojí v krátkosti jeden z nich, ktorý hovorí o tom, že tento film je akousi kombináciou Niečo na tej Mary je a X-Menov. Rozhodne zaujímavá zmes, ktorá samotná hovorí o tom, že film si treba pozrieť (ak ste ho doteraz nevideli).

Zdroj: reelfilm.com

Superhrdinovia Jamesa Gunna v tíme The Specials majú od samotného tvorcu takýto popis:

Reklama

„Spoznajte The Specials! Sú šiestym (dobre, možno siedmym) najlepším tímom superhdinov na svete. V svojom skromnom veliteľstve na predmestí, The Strobe (Thomas Haden Church), The Weevil (Rob Lowe), foul-mouthed Amok (Jamie Kennedy), Ms. Indestructible (Paget Brewster), Deadly Girl (Judy Greer), a nový člen Nightbird (Jordan Ladd) trávia svoj čas najmä hádkami. Majú medzi sebou aférky a pripravujú sa na vydanie hračiek s ich podobizňou. A keď zúrivý Strobe rozpustí skupinu, kto tu bude pre podivínov, rebelov, odpadlíkov a geekov? Kým zachránia svet, dokážu zachrániť sami seba?“

Už len podľa slov autora to znie skutočne zábavne. Medzi hercami vidíme aj niekoľko v súčasnosti už dosť známych mien (či uz Lowe z Parks and Recreations alebo Judy Greeg známa najnovšie z Halloweenu či Ant-Mana). A malá pikoška na záver – na réžii spolupracoval Craig Mazin, ktorý nám priniesol v súčasnosti hit podľa skutočnej udalosti, Chernobyl.

Videli ste už niekedy film The Specials? Plánuje po ňom siahnuť teraz, v Blu-ray edícii? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroj: movieweb.com

Reklama
Exit mobile version