Site icon REWIND.sk

Daniel Craig nikdy nechcel byť James Bond. Akého superhrdinu chcel stvárniť?

rola daniela craiga

Zdroj: hnonline.com

Reklama

Najikonickejšia rola Daniela Craiga

Daniel Craig je hercom, ktorého netreba nijako zvlášť predstavovať. Do povedomia mnohých vstúpil vďaka Zlatému kompasu, zahral si aj v americkej verzií severskej ságy Muži, ktorí nenávidia ženy. Naposledy sme ho mohli vidieť ako južanského detektíva Benoita Blanca vo filme Na Nože.

Zdroj: hnentertainment.co

Najznámejšia rola Daniela Craiga je však predovšetkým agent 007. Jeho najnovší film s Bondom mal mať premiéru už onedlho, kvôli koronavírusu ale bola posunutá. Pri jeho niekdajšej propagácii však poskytol rozhovor pre magazín Saga, v ktorom okrem iného hovoril aj o tejto svojej ikonickej úlohe.

Reklama

Nechce byť spájaný iba s Bondom

52-ročný herec sa vyjadril, že nechce byť známy iba kvôli jednej postave. Počet filmov, v ktorých si zahral Jamesa Bonda, bol už optimálny. Nehovoriac o neustálej akcii, ktorá si tiež vyberala svoju daň. V rozhovore uviedol, že nikdy nesníval o tom, že bude hrať agenta s povolením zabíjať.

Reklama

„Ľudia mi vždy zvykli hovoriť, ‚Musel si snívať o tom, že budeš hrať James Bonda, keď si bol ešte dieťa‘. Ale odpoveďou je nie. Nikdy som o tom nesníval“

Aj napriek tomu, že o roli neuvažoval odmalička, je rád, že bol do nej obsadený.

„Mal som dostatočné šťastie, že sa mi podarilo získať jednu z najviac ikonických filmových rolí. Nebola žiadna nevýhoda hrať Bonda.“

Zdroj: paperlief.com

Vysnívaná rola Daniela Craiga vždy bola superhrdina

Avšak špionážnu sériu vždy považoval za príliš vyšpecifikovanú pre užšie publikum. Ako divákov si predstavuje postarších popíjajúcich mužov. V živote sa chcel ale zamerať aj na mladších divákov, ktorí vyhľadávajú dynamickosť scén a farebných hrdinov. Preto sníval o roli superhrdinu.

„Sníval som ale o rade iných vecí – Superman, Spider-Man, Neviditeľný muž. Dokonca aj starý dobrý kovboj.“

Musíme povedať, že aspoň posledná časť tohto tvrdenia sa mu splnila. Jednou z jeho hereckých úloh je aj hlavná úloha vo filme Kovboji a votrelci. Čo sa ostatných týka – možno sa necháme do budúcna prekvapiť jeho hereckým výberom.

Reklama
Zdroj: bombreport.com

Kto vie, vo svete DCEU či MCU sa môže stať čokoľvek. Zvlásť v prípade Marvelu, kde nám boli predstavené alternatívne reality a čakáme na príchod ďalších hrdinov. Alebo žeby sa objavil aspoň v ďalšom pokračovaní Spider-Verse? V každom prípade sa necháme prekvapiť.

Chceli by ste niekedy vidieť Daniela Craiga ako superhrdinu? A ak áno, tak ktorého? Nezabudnite nám dať vedieť v komentároch.

Zdroj: movieweb.com

Reklama
Exit mobile version