Site icon REWIND.sk

Amazon má na dosah lukratívnu zmluvu. Podarí sa im odkúpiť filmové štúdio MGM za 9 miliárd?

Amazon MGM

Zdroj: vanityfair.com, dreamdancers.sk, vhv.rs

Reklama

Spoločnosť Amazon rokuje o odkúpení filmového štúdia MGM, ktoré vo svojej knižnici skrýva aj filmovú ikonickú franšízu Jamesa Bonda.

O tejto nezvyčajnej dohode sa hovorí už niekoľko týždňov, ale všetky informácie o nej boli doteraz pred verejnosťou dôkladne utajované. Nové detaily sme sa dozvedeli až po tom, čo bola zverejnená dohoda Discovery o kúpe WarnerMedia za 43 miliárd dolárov.

Reklama

Zavíta James Bond od MGM na Amazon?

Ako uvádza Deadline, minulý týždeň prebehli obchodné rokovania medzi Amazonom a MGM, no ani jedna zo zúčastnených strán nechcela o potenciálnej dohode diskutovať.

Reklama

MGM však môžeme bezpochyby zaradiť medzi najvyhľadávanejšie ciele Hollywoodu, a to hlavne z dôvodu očakávaného filmu Nie je čas zomrieť. Ten si zažil za posledné dva roky niekoľko výrazných odkladov z dôvodu pandémie COVID-19 a presne tu začína boj streamovacích platforiem, ktoré by tento posledný akčný kúsok s Danielom Craigom radi videli vo svojej knižnici filmov.

Čo všetko by Amazon získal po podpísaní dohody?

Zdroj: screenrant.com

Filmové štúdio MGM sa môže pochváliť naozaj pestrou ponukou filmových či seriálových projektov. Niektoré z nich majú na svojom konte aj prestížne ocenenia, takže čiastka 9 miliárd dolárov je podľa všetkého primeraná. Teda, pokiaľ sa bavíme o Jeffovi Bezosovi, pre ktorého nebude zaplatenie takejto sumy žiadny problém.

V prípade úspechu Amazon získa filmové franšízy ako Rocky, Creed alebo Hobit. No to nie je zďaleka všetko a na zozname filmov nájdeš aj veľa iných zaujímavých filmov – Poltergeist (2015), Sedem statočných (2016), Tomb Raider (2018), Operation Finale (2018), Zrodila sa hviezda (2018) či Rodina Addamsovcov (2019). V ponuke je toho samozrejme oveľa viac, ale na ostatné detaily si ešte musíme nejaký ten čas počkať.

Reklama

Čo sa týka najbližších filmov od štúdia MGM, Nie je čas zomrieť uvidíme v slovenských kinách 30. septembra 2021. Ďalej tu máme filmy House of Gucci od Ridleyho Scotta (Votrelec) alebo Creed 3 od Micheala B. Jordana. Aj preto nikam neodchádzaj, pretože o všetkých aktualizáciách ohľadom tejto multi-miliardovej dohody ťa budeme informovať.

Čo hovoríš na potenciálny obchod medzi spoločnosťami Amazon a MGM? Zavíta podľa teba James Bond na novú streamovaciu platformu? Názor nám môžeš zanechať dole v komentároch.

Zdroj: deadline.com

Reklama
Exit mobile version