Site icon REWIND.sk

Bill & Ted 3 bude obsahovať aj dcéry hlavných hrdinov. Budú rovnako strelené ako otcovia?

bill and ted 3

Zdroj: theverge.com

Reklama

Bill and Ted 3 po dlhých rokoch

Bill and Ted 3 je sci-fi komédia, na ktorú fanúšikovia veľmi dlho čakali. Predošlá časť vyšla ešte v roku 1991, takže by sme čoskoro čakali tri dekády na vydanie ďalšej časti. A nadšenie bolo veľké, keď bolo oznámené vydanie Bill and Ted Face the Music (Bill a Ted čelia hudbe).

Séria je u nás menej známym dielom, v zahraničí ale berie rovnaké úspechy ako jej podobné dielo Návrat do budúcnosti. Niet sa čomu čudovať, keď tematika je podobná. Ide o cestovanie v čase, avšak tentoraz v telefónnej búdke. Pripomína vám to seriál Doctor Who? Nie je to náhoda, tvorcovia to zamýšľali.

Reklama
Zdroj: rollingstone.com

Excelentné dobrodružstvo ústrednej dvojice

Dej sa zameriava na dvojicu mladých študentov Billa Prestona a Teda Logana. Sú posadnutí hudbou a majú založenú aj vlastnú kapelu, ktorá nemá extrémny úspech. Všetko ale zmení ich prospech v škole. Ak totiž nespravia záverečný test, prepadnú. A to by znamenalo ich odlúčenie.

Reklama

K tomu ale nesmie prísť. Ich kapela Wyld Stallyns totiž môže zmeniť fungovanie celého sveta. A tak ich príde varovať osoba z budúcnosti, ktorá im poskytne stroj na cestovanie časom. Takto sa púšťajú do najvernejšieho spracovania projektu na hodinu histórie – s jej reálnymi osobnosťami.

Zdroj: previews.com

Krásne slovné hračky, historické reálie aj postavy dali filmu nezabudnuteľný štatút kultu. Druhá časť to posunula ešte o trošku ďalej a naši hrdinovia sa vydávajú na cestu peklom vystrihnutým z Danteho diela. Dokonca sa im podarí stretnúť aj so smrťou

Herci tomu dodali štýl

Séria by možno nemala taký úspech nebyť hlavných hereckých predstaviteľov. V úlohe Teda sa predstavil vtedy ešte veľmi mladý Keanu Reeves (už len preto sa oplatí pozerať) a Billa stvárnil Alex Winter. Bláznivých, mierne spomalených, ale prefíkaných tínedžerov zahrali skvele.

Reklama
Zdroj: bristolfilmfestival.com

Bill and Ted 3 už vyzeral, že nikdy nevznikne. Avšak z iniciatívy hercov (a po úspechu Reevesa ako Johna Wicka) mu dali producenti opäť zelenú. Scenáristi a tvorcovia sa vyjadrili, že chcú zachovať pôvodného ducha a čaro série, ale zároveň poslednú časť prispôsobiť aj dnešnej dobe. Krátky popis filmu znie zatiaľ takto:

„Nasledujúc prvé dve dobrodružstvá z roku 1989 a 1991, stávky sú vyššie ako predtým pre Williama Bill S. Prestona Esq. (Winter) and Theodora Teda Logana (Reeves). Aby naplnili svoj rock and rollový osud, sú priatelia v strednom veku poslaní na novú cestu. Návštevník z budúcnosti ich varuje, že iba ich pieseň dokáže zachrániť svet a priniesť rovnováhu vesmíru. Počas svojej cesty dostanú pomoc od svojej rodiny, starých priateľov a zopár hudobných legiend.“

Legendy z hudobného sveta by mali byť vraj Jimi Hendrix či samotný Mozart. Avšak, čo nám je známejšie je, že rodina sa bude týkať hlavne dcér hlavných hrdinov, ktoré sa v tejto časti objavia. Už len samotný fakt sledovať tieto dve postavy ako otcov z predmestia je dosť komický.

Zdroj: comingsoon.net

Dcéry obsadili sympatické herečky

Postavy ženských potomkov si zahrajú Brigette Lundy-Pain ako dcéra Teda a Samara Weaving stvárni rolu Billovej dcéry. Podľa slov nových hrdiniek sú pripravené kráčať v stopách otcov. Samara sa v nedávnom rozhovore pre portál Collider vyjadrila takto:

Reklama

„Povedala by som, že jablko nepadá ďaleko od stromu. Sú však trochu šikovnejšie ako ich otcovia. Dokážu si spočítať dva a dva rýchlejšie, ale nie sú si toho plne vedomé a stále majú detský náhľad na svet. Dokážu sa však veľmi, veľmi vytočiť, ak im poviete o niečom zlom. Ale sú rovnako posadnuté hudbou ako ich otcovia. Je to jednoducho ich celý svet.“

Bill and Ted Face the Music už teraz vyzerá ako veľmi podarené pokračovanie a správna pocta sérii. Návrat hereckých legiend nemôže dopadnúť zle a pridanie nových postáv dcér podobných svojim otcom rozhodne nie je zlým krokom. Už teraz sa tešíme na hudobnú cestu plnú hlášok, rocku a humoru.

Videli ste predošlé časti Billa a Teda? Tešíte sa na postavy dcér v tretej časti? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: movieweb.com

Reklama
Exit mobile version