Site icon REWIND.sk

Režisérka Eternals Chloé Zhao hovorí, že jej Dracula bude iný. Bude to sci-fi western

chloe zhao dracula

Zdroj: thedigitalfix.com

Reklama

Chloé Zhao hovorí, aký bude jej Dracula

Chloé Zhao prinesie Dracula reboot. Ďalší v rade. To nie je žiadnou novou správou, pretože o projekte hovorila už minulý rok. Má na ňom pôsobiť ako producentka, režisérka aj autorka scenára. Avšak až sláva a veľmi prezentované meno, ktoré jej prinieslo Eternals, jej umožnilo aby o filme začala hovoriť viac.

Na svojom Instagrame zverejnila obrázok z filmu Nosferatu z roku 1922 iba s emotikonom červeného vína (ale my vieme, že nejde o víno…). Cez komentáre sa rozbehla búrlivá diskusia, ku ktorej postupne prispievala. Niektoré boli ohľadom obsadenia (naozaj prekvapivo veľa tipov bolo za Adama Drivera do hlavnej role). V komentároch sa však pýtali aj na to, ako plánuje film previesť v originálnej forme.

Reklama

Reklama

Spracovaní už bolo mnoho

To je určite viac ako na mieste otázka. Dracula, pôvodný román od Brama Stokera z roku 1897, mal mimoriadne veľa filmových spracovaní. Či už je to spomínaný Nosferatu, film z roku 1931 s legendárnym Belom Lugosim alebo nemenej slávna snímka z roku 1992 od Francisa Forda Coppolu.

Okrem toho vyšla napríklad aj celá séria filmov od štúdia Hammer, kde si temného grófa zahral Christopher Lee. V jedinečnej podobe sme ho mohli vidieť vo Van Helsingovi, Bladeovi či Buffy, premožiteľke upírov. Dostal sa aj do kreslenej podoby v Hoteli Transylvánia. Pokračovať by sme mohli do zajtra a to by sme len ledva začali so všetkými béčkami a treťotriednymi pokusmi.

Zdroj: imdb.com

Ako teda spraviť originálne prevedenie?

Takže určite je dobré sa pýtať – ako v takejto rade adaptácií prísť s niečím novým, kreatívnym a sviežim. Na to má režisérka Krajiny Nomádov jasnú odpoveď – povedala, že reboot bude ako originálny, futuristický sci-fi western.

Reklama

Zrejme sa pýtate, kde by sa v gotickom hororovom príbehu dal hľadať vedecko-fantastický motív alebo kovbojka. Nie ste v tom sami. Chloé Zhao sa ale vyjadrila, že chcela, aby jej Dracula bol iný ako všetky, čo vznikli. S touto víziou sa vraj stotožňuje aj štúdio Universal, ktoré má s rozličnými monštrami dlhú históriu.

Zdroj: geektyrant.com

Vysvetlila ako môže postavu vidieť ona

Tieto informácie podala už v rozhovore pre magazín Variety. Tam boli tiež prekvapený, že by mal byť najslávnejší upír zobrazený takýmto spôsobom. Zhao si zažartovala, že sa jej páčia všetky tie otázniky a dodala:

„Páči sa mi to. Keď som sa pozerala na knihu Jessicy Bruder [Nomadland], tak som čítala aj medzi stránkami. Za každou vetou a stránkou som videla nový význam. A túto esenciu chcel vidieť aj v Draculovi a tento aj mnou milovaný charakter si chcem predstaviť nanovo. Mám rada komplikované postavy, preto toto bola pre mňa dôležitá kniha. Nesmrteľnosť je niečo, čo som skúmala aj v Eternals, ale je to niečo, čo chcem skúmať viac, spochybňovať to a porozumieť tomu.“

Z gotického hororu sci-fi western

Dodala ešte, že jej unikátny náhľad a pohľad cez inú optiku schvaľuje aj riaditeľ Universal Pictures, Peter Cramer. Keď si vraj predstaví túto postavu inak, tak to ide úplne mimo príbehov a legiend, ktoré boli o nej vytvorené. O projekte sme viac detailov nedostali, ale po týchto odvážnych tvrdeniach budeme na ne rozhodne čakať. Sme mimoriadne zvedaví, akú novú krv prinesie Chloé Zhao starému monštru

Reklama

Ste stotožnení s názorom, že Chloé Zhao prinesie reboot filmu Dracula ako sci-fi western? Hodí sa vám to nejakým spôsobom do príbehu alebo si myslíte, že to je úplne mimo? Dajte nám vedieť do komentárov.

Zdroj: movieweb.com

Exit mobile version