Site icon REWIND.sk

Je možné, že vznikne ďalšia Predvianočná nočná mora? S jeho novým filmom hovoril režisér o možnostiach

ďalšia Predvianočná nočná mora

Zdroj: giantfreakinrobot.com

Reklama

Ďalšia Predvianočná nočná mora

Režisér Henry Selick uvádzal na Medzinárodnom filmovom festivale svoju najnovšiu snímku Wendell & Wild. My si ešte na stop-motion animák musíme počkať. Súčasťou udalosti samozrejme boli aj rozhovory s novinármi. Jedným z nich bol Steve Weintraub, šéfredaktor portálu Collider. S ním prišla reč aj na to, či príde ďalšia Predvianočná nočná mora.

Teraz už kultová snímka z roku 1993 s Jackom Skellingtonom bola vo svojej dobe niečím úplne novým. Pripravoval ju aj Tim Burton, ktorého sa stal Selick v podstate žiakom. Ako to často pri ich spoluprácach býva, hudbu skladal Danny Elfman. Je ale menej známe, že prišiel pod záštitou Disney.

Reklama
zdroj: imdb.com

Je to halloweensky film? Je to vianočný film?

To sa značne odklonilo od svojej bežnej formulky a priniesli stop-motion zážitok, ktorý divákov uchvacuje dodnes. Temný fantasy muzikál, ale pritom animovaný. Kostlivec z Halloweenskeho mestečka sa dostane omylom do Vianočného mesta a spoznáva zvyky a spôsoby trávenia tohto sviatku. Je to halloweensky film? Je to vianočný film? Áno.

Reklama

Otázka teda samozrejme bola, či sa uvažovalo nad pokračovaním. Režisér povedal, že sa v tomto prípade držal hlášky od svietnika Lumiera z Krásky a zvieraťa„Ak je to barok, nenapravuj to“. Avšak nápady boli a bolo aj lákavé priniesť ďalšie príbehy. Veľkou stopkou pre oboch tvorcov však bolo, že sa štúdio chcelo odkloniť od vizuálu a priniesť druhý diel počítačovo animovaný.

Zdroj: wall.alphacoders.com

CG animácia by šetrila čas, ale…

Disney tak chcelo ušetriť čas, ktorý by bol potrebný na výrobu. Stop-motion je totiž presne tým, čo jeho názov napovedá. Vyrobené figúrky sa nasnímajú, pohne sa nimi, nasnímajú sa, pohne sa, nasnímajú a tak ďalej. Síce by sa ušetril čas, ale prišlo by o svoje čaro. Selick aj Burton tak povedali nie.

Faktom je, že Burton musel spoločnosti ešte pred vyše tromi dekádami svoj film „predať“. Vytvoril tak krátky klip s ukážkou Jacka prichádzajúceho do vianočného mesta. Neskôr, ako vieme, sprevádzala práve túto scénu známa skladba „What’s This?“. Redaktor tak položil zaujímavú otázku – nemohla by byť ďalšia Predvianočná nočná mora ako séria krátkych klipov.

Reklama
Zdroj: collider.com

Podľa nového trendu na Disney+

Je celkom možné, že takémuto štýlu by mohlo Disney ľahšie privoliť. Pekným príkladom sú vychádzajúce projekty na ich streamovacej službe. Do stále sa rozširujúcej zbierky Marvel projektov napríklad v auguste pribudli krátke epizódy s Grootom. A začiatkom septembra počas Disney+ Day prišli Autá na cestách, príbehy zo známej série.

Jednoznačne bol však ohľadom myšlienky nadšený samotný režisér. Povedal, že by to bolo perfektnou príležitosťou a hneď začal aj chrliť nápady. Videl by to na špeciál pred Halloweenom a špeciál pred Vianocami. Tiež by si vedel predstaviť krátky príbeh, ktorý by veci rozprával z pohľadu „psíka“ Zera.

Zdroj: screenrant.com

Disney alebo Netflix?

Samozrejme je to zatiaľ v hlave režiséra a stále je to aj na spoločnostiach, s ktorými pracuje. Otázne je aj, či by ďalšia Predvianočná nočná mora prišla na Disney (kde sa nachádza aj prvá časť) alebo na Netflix. Tam totiž mieri najnovší animák o dvojici démonov Wendell & Wild. Pozrieme si ho tam 28. októbra.

Reklama

Prijali by ste aj krátke príbehy z Predvianočnej nočnej mory alebo by ste si predstavovali riadne pokračovanie? Myslíte si, že režisér naplní túto víziu? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: collider.com

Exit mobile version