Site icon REWIND.sk

Disney predstavilo na D23 Expe mnoho noviniek. Aké rozprávky a seriály nás čakajú v najbližších rokoch?

Disney projekty D23 Expo 2022

Zdroj: disney.com; picng.com

Reklama

Disney projekty na D23 Expo 2022

D23 Expo je víkendová udalosť, na ktorej nám štúdio Disney a jeho dcérske spoločnosti predstavujú novinky ohľadom filmov, seriálov aj hier. Včerajšok bol zameraný hlavne na rozprávky a seriály, či už hrané alebo kreslené. Dnes vám preto prinášame pohľad na Disney projekty, ktoré boli predstavené alebo spomenuté na D23 Expo 2022. Prehľad projektov začína nižšie.

Hocus Pocus 2

Film z roku 1993 dostane tento rok pokračovanie. Ešte predtým sme však včera dostali aj nový trailer, ktorý nás ešte viac namotáva na Hocus Pocus 2. Sestry Sandersonové – Winnie (Bette Midler), Sarah (Sarah Jessica Parker) a Mary (Kathy Najimy) – sú späť, aj keď v traileri sa vraciame tiež do ich minulosti. Film príde na Disney+ už 30. septembra 2022.

Reklama

Disenchanted

Ďalšie filmové pokračovanie, ktoré 24. novembra 2022 príde na Disney+. Sľúbený nám je návrat obľúbených hercov – Amy Adams, Patrick DempseyJames Marsden či Idina Menzel. Hlavná postava filmu Disenchanted sa snaží vytvoriť si rozprávkový život v novom svete, avšak kúzla a priania nedopadnú úplne najlepšie. A okrem toho všetkého sa z nej stane ešte aj zlá macocha.

Reklama

Malá morská víla

Disney sa teraz vyžíva v prerábkach svojich starých animákov, ktoré pretvára do hranej podoby. To postihlo aj Ariel, obľúbenú malú morskú vílu. Nový film bol už od začiatku kontroverzný, keďže do hlavne úlohy obsadili speváčku a herečku tmavej pleti, Halle Bailey. Hraná Malá morská víla pripláva do kinosál 25. mája 2023. Viac o filme si viete prečítať v tomto článku.

Snehulienka

Zdroj: disney.com, cinemacafe.hindimebio.com

„Zrkadlo, zrkadlo, povedz že mi, ktorá je najkrajšia žena v tejto zemi?“ Tieto slová budeme určiť počuť aj v hranej verzii rozprávky Snehulienka. Stane sa tak už v roku 2024, aj keď veľa informácii o tom ešte nemáme. Vieme však, že Snehulienku si zahrá mladá herečka Rachel Zegler (West Side Story) a Zlú kráľovnú obľúbená herečka Gal Gadot (Wonder Woman).

 Mufasa: The Lion King

Zdroj: disney.com

Prquel k hranému filmu Leví kráľ vyjde v roku 2024 s názvom Mufasa: The Lion King. Zameria sa na Simbovho otcu Mufasu, ktorého nahovorí Aaron Pierre, a jeho brata Scara, ktorému hlas prepožičia Kelvin Harrison Jr. Na režisérsku stoličku zasadne Barry Jenkins.

Reklama

Peter Pan a Wendy

Zdroj: disney.com

David Lowery prinesie hranú verziu ikonického príbehu s názvom Peter Pan a Wendy. Prvý pohľad dostávame v podobe plagátu, pričom film vyjde v roku 2023. Obsadenie je fantastické: Jude Law ako Kapitán Hook, Yara Shahidi ako Zvonilka, Jim Gaffigan ako Smee, Alexander Molony ako Peter Pan, Ever Anderson ako Wendy, Joshua Pickering ako John a Jacobi Jupe ako Michael.

Elemental

Zdroj: disney.com

Presúvame sa teraz k animovaným rozprávkam, z ktorých jednou z najočakávanejších je práve Elemental. Ember (Leah Lewis), ohnivá mladá žena, a Wade (Mamoudou Athie), chlap idúci s prúdom, sa chystajú objaviť to, čo majú spoločné. Film, odohrávajúci sa v meste, v ktorom žijú obyvatelia ohňa, vody, zeme a vzduchu, príde do kín 16. júna 2023.

V hlave 2

Zdroj: disney.com

Je to oficiálne! Dostaneme aj pokračovanie obľúbeného a milého animáku z roku 2015. Amy Poehler by sa mala vrátiť ako Radosť, pričom nám prezradili aj to, o čom bude V hlave 2. Tešiť sa vraj môžeme opäť na Riley, ktorá ale vstupuje do puberty, čo znamená aj príchod niekoľkých nových emócií. Film si v kinách pozrieme niekedy v roku 2024.

Reklama

Wish

Zdroj: disney.com

Zrodila sa hviezda… aspoň teda o tom bude rozprávka Wish. V nej totiž uvidíme zrod ikonickej hviezdy želania, ktorú sme videli v niekoľkých „disneyovkách“. V hlavnej úlohe sa ukáže Ariana DeBose ako Asha, réžiu má na starosti Chris Buck a Fawn Veerasunthorn a obsahovať bude úplne nové piesne od Julie Michaels. Celovečerná rozprávka vyjde v novembri 2023.

Elio

Zdroj: disney.com

Rozprávka Elio nás (neprekvapivo) zavedie za chlapcom Eliom (Yonas Kibreab). Chlapec je transportovaný cez galaxiu a mylne považovaný za intergalaktického veľvyslanca našej planéty Zem. Americu Ferreru budeme počuť ako postavu Olgu Solis. Film príde do kín na jar 2024.

Strange World

Zdroj: disney.com

Novým pohľadom sa pýši aj rozprávka Strange World. Uvidíme členov rodiny prieskumníkov, ktorí musia zahodiť svoje rozdiely a spoliehať sa jeden na druhého, aby sa im podarilo dokončiť misiu (nájdenie tvora) v neznámej zemi. V hlavných rolách budeme počuť hercov ako Jake Gyllenhaal, Lucy Liu alebo Dennis Quaid. Film príde do kín 23. novembra 2022.

Reklama

Iwájú

Zdroj: disney.com

Expo nám predstavilo aj nejaké animované seriály. Jedným z nich je Iwajú, ktorý nás zavedie do futuristickej verzie mesta Lagos v Nigérii. Bude sa zaoberať problémami ako nerovnosť, nevinnosť a vzdorovanie súčasnému quo. Seriál vyjde na Disney+ v roku 2023.

Win or Lose

Zdroj: disney.com

Nový pohľad dostal aj seriál Win or Lose. Príbeh sa bude točiť okolo stredoškolského softbalového tímu v týždni pred majstrovským zápasom. Každá epizóda bude rozprávaná z pohľadu inej postavy. Trénera Dana nadabuje Will Forte. Seriál vyjde na Disney+ v roku 2023.

Na ktorý z Disney projektov, ktoré boli spomenuté na D23 Expo, sa tešíte najviac?

Reklama

Zdroj: collider.com, screenrant.com

Exit mobile version