Site icon REWIND.sk

Režisér filmu Tron: Legacy pracuje pre Warner Bros. na synthwave sci-fi trileri Chariot

film chariot

Zdroj: geektyrant.com

Reklama

Film Chariot od režiséra Tron: Legacy

Joseph Kosinski nemusí byť na prvý pohľad známym menom. Je to však človek, ktorý oživuje pokračovania. Pred pár rokmi tak urobil v druhej časti Trona s podtitulom Legacy a prinesie Top Gun: Maverick. Okrem toho sa chystá aj na iný projekt, na ktorom pracuje pre Warner Bros. Pôjde o film Chariot, synthwave sci-fi triler.

Synthwave pôvodne vznikol ako subžáner elektronickej hudby. Ide v ňom o spojenie s akciou, veľmi často práve aj sci-fi (či menej často hororom). Inšpiráciu čerpá zo skoršej elektroniky 80. rokov, či dokonca videohier tej doby. Zároveň má navodiť akúsi nostalgiu a retro pocity na tú dobu. Krásnym príkladom je soundtrack k filmu Drive z roku 2011. Postupne však preniká aj o iných častí pop kultúry.

Reklama
Zdroj: pinterest.com

Vychádza zo zaujímavej predlohy

Veľa filmov, ktoré by sa týmto žánrom inšpirovali nemáme a ak áno, tak ide skôr o undeground alebo veľmi silné béčka (ako Samurai Cop alebo Digital Man). Preto je pokus režiséra viac ako odvážny, avšak rozhodne zaujímavý. A rovnako pútavá je aj predloha, z ktorej bude vychádzať.

Reklama

Ide o grafickú novelu, ktorá ešte stále vychádza. Má obsahovať dokopy 5 kníh, 4 sú zatiaľ vonku, piatu by mali fanúšikovia dostať 28. júla. Pochádza zo štúdia AWA (Artists, Writers and Artisans). Píše ju Bryan Edward Hill, uznávaný pre kontroverzný komiks American Carnage. O grafickú stránku a kresby sa postarala Priscilla Petraites (Rat Queens).

Zdroj: comicxf.com

Krásna agentka a zbraň v podobe auta

Príbeh rozpráva o tajnom projekte vlády z 80. rokov, počas studenej vojny, ktorý dostal iba jednoduchý názov Chariot. Hviezdnej agentke poskytli zbraň odlišnú od každej inej – vozidlo, ktoré je zároveň umeleckým dielom. Lenže pri jednej nešťastnej úlohe skončilo auto na dne oceánu, spolu s agentkou. Po dekádach ho objaví bezvýznamný kriminálnik, ktorý sa chystal zmeniť svoj život. A že sa mu zmení poriadne, keď zistí, že vedomie agentky stále vo vozidle prebýva.

Tak toto je rozhodne pútavý a zaujímavý príbeh. Spojenie vozidla a človeka do jedného vedomia sme tu už mali, ale sexy agentka žijúca ako digitálny odtlačok (lebo použiť duch je príliš mainstream), to je niečo nové. A pre film Chariot nám sľubujú, že pôjde „synthwavový sci-fi triler, v ktorom si hlavné role zahrajú dvaja silne áčkoví herci„.

Reklama

O film sa postarajú ďalšie pútavé mená

Tak sme zvedaví, koho sa chystajú obsadiť (hlavne do úlohy agentky samozrejme). O prepísanie scenára sa postará Julian Meiojas (Jack Ryan, The Flash) a produkciu bude mať Shawn Levy. Ten okrem iného produkuje seriál Stranger Things, ktorý je, len tak mimochodom, tiež miestami v hudbe inšpirovaný synthwavom.

Sme zvedaví, kedy ale produkcia začne. Aj samotný režisér Kosinski je celkom zaneprázdnený. Je pravda, že má o starosť menej, pretože Top Gun: Maverick je hotový a čakáme na jeho premiéru v kinách 19. novembra. Momentálne však pracuje na ďalšom sci-fi trileri Escape from Spiderhead pre Netflix. Hlavné úlohy si tu zahrajú Chris Hemsworth, Miles Teller a Jurnee Smollet.

Ako sa vám zatiaľ pozdáva film Chariot? Máte radi podobnú tematiku? Tešíte sa na unikátny sci-fi triler? Dajte nám vedieť do komentárov.

Reklama

Zdroj: geektyrant.com

Exit mobile version