Site icon REWIND.sk

Film Matilda obsadzuje do jednej z rolí veľké herecké meno. Kto si zahrá antagonistku?

film matilda

Zdroj: ok.co.uk, thetimes.co.uk

Reklama

Film Matilda od Netflixu

Film Matilda bude vychádzať z rovnomennej predlohy z detskej knižky, ale aj muzikálu. Klasika od autora početných knižiek Roalda Dahla má dostať nové spracovanie. Postará sa o neho stremovacia služba Netflix.

Matilda sleduje príbeh nadanej mladej dievčiny, ktorá zápasí s ľahostajnými, nestarajúcimi sa rodičmi. Zároveň zvádza boj s riaditeľkou školy, ktorú navštevuje. Všetky životné situácie sa ale u nej zmenia, keď objaví, že má magické schopnosti.

Reklama
Zdroj: elitereaders.net

Rozličné spracovania Matildy

Detská knižka bola v roku 1996 premenená na vydarený film s Marou Wilson, ktorá si zahrala ústrednú rolu dievčaťa. V roli slečny Honey, dobrosrdečnej učiteľky, sa objavila Embeth Davitz a úlohu Matildinho otca stvárnil Danny DeVito.

Reklama

Úspech pokračoval muzikálom, ktorý sa rozbehol v roku 2011 v Londýne. Pár rokov potom sa dostal na Broadway, kde sa hrával 4 roky. O jeho kvalitách môže svedčiť, že si odniesol cenu Tony, a že britská verzia sa hráva doteraz. O neho sa zaslúžil scenárista Denis Kelly, ktorí napíše príbeh aj pre pripravovaný film Matilda.

Zdroj: lwtheraters.co.uk

Rovnako sa z muzikálovej verzie vráti aj režisér, ktorý sa postaral o pôvodnú londýnsku verziu. Je preto logické, že s rozbehnutým projektom je dobré myslieť aj na obsadzovanie jednotlivých rolí. O hlavnej úlohe Matildy toho zatiaľ ešte nevieme nič, avšak o jej súperke, vedúcej osobnosti školy, sme sa už dozvedeli.

Chlap ako slečna Trunchbull?

Slečna Trunchbull, šikanujúca riaditeľka, ktorá naháňa deťom strach, si našla svojho predstaviteľa. Správne, nejde o preklep. Po vzore niektorých iných úspešných muzikálov (napríklad Hairspray s jeho postavou matky) si hlavnú zápornú ženskú postavu zahrá muž. A ním bude Ralph Fiennes.

Reklama
Zdroj: bbcamerica.com

O jeho pôsobení na javisku a so spevom nie je problém (nakoľko bol aj hlasom v Princovi Egyptskom). Stvárnenie rozličných úloh mu tiež nie je cudzie – či už ide o jeho predstavenie Hadesa v Súboji Titanov, postavy M v Jamesovi Bondovi alebo excentrického majiteľa Gustava v Grandhotel Budapešť.

Najviac ho ale zrejme máme zafixovaného ako ďalšieho antagonistu, Voldemorta, zo série Harry Potter. S terorizovaním a naháňaním strachu teda nebude mať problém. Otázne bolo, ako by mohol zvládať komediálne prvky, ale spomínaný Andersonov Grandhotel Budapešť nás mohol presvedčiť aj o tom.

Herec by mal teda túto úlohu zvládnuť rovnako bravúrne, ako svoje predošlé role. Dúfajme, že nám prinesie správnu kombináciu hrozby, vážnosti aj humoru, ktorá si táto rola vyžaduje. A ak ste ho chceli niekedy vidieť v sukni, tak aká je lepšia možnosť, ako teraz?

Reklama
Zdroj: pinterest.com

Ako prvý projekt zo série adaptácií

Film Matilda príde na Netflix zatiaľ v nešpecifikovaný dátum. Zároveň ho plánuje vypustiť spoločnosť Sony pre britský trh a ich kiná. Bude to akýmsi debutom alebo začiatkom ich spolupráce, pri ktorej sa posnažia adaptovať viacero diel tohto autora (väčšinu ale v animovanej podobe).

Tešíte sa na film Matilda? Ako sa vám pozdáva obsadenie hlavnej zápornej postavy? Dajte nám vedieť v komentároch. 

Zdroj: slashfilm.com

Reklama
Exit mobile version