Site icon REWIND.sk

Prezradilo oficiálne PlayStation video existenciu Final Fantasy VII Remake na PC?

Final Fantasy VII - Main

Zdroj: myplaystationwallpapers.ne

Reklama

Očakávané JRPG si vybojovalo výborné recenzie

Krátko pred oficiálnym vydaním len málokto predpovedal neúspešnú budúcnosť pre remake jedného z najlegendárnejších japonských RPG všetkých čias. Svojho času predsa len zaujalo emotívnym príbehom, fantastickými svetmi a taktickou súbojovou zložkou, ktorá bola v remaku pretvorená do dynamických akčných sekvencií s miernou nutnosťou premýšľať.

Najmä preto sa remake tešil obrovskej priazni hráčskeho spektra a v recenziách si vyslúžil metascore 87%, čím takmer dobehol originál z roku 1997 (ten sa dočkal skoro až absolútneho hodnotenia a získal megalomanských 92%). Takmer nikomu pritom neprekážal fakt, že sa nejedná o kompletný príbeh a budúcnosť druhej časti je momentálne úplne neznáma.

Reklama

Každopádne, otázka PC verzie bola pre nás všetkých veľkým otáznikom. Square Enix začalo osobné počítače akceptovať ako plnohodnotnú platformu, i keď v minulosti japonskí autori vydávali výhradne na konzolách spoločnosti Sony. Nové ďakovné video však pravdepodobne prezradilo, že sa s PC verziou počíta a dokonca je v príprave.

Reklama

Takže exkluzivita Final Fantasy VII Remake neplatí?

Aktuálne sa môžu mnohí domnievať, že exkluzívnosť pre PlayStation 4 je zrušená. To však nie je tak úplne pravdou, keďže už od samotného počiatku bolo známe, že potrvá iba do roku 2021. Koniec koncov, v minulej novinke týkajúcej sa Final Fantasy VII  sme písali o tom, že je verzia pre majiteľov počítačov pravdepodobne vo vývoji a vyjde budúci rok.

Je možné, že najnovšie video s názvom „Thank you for waiting…“ tieto tvrdenia nenápadne potvrdilo. Síce sa jedná o video, ktoré vyšlo prostredníctvom kanálu PlayStation, v úplnom úvode ďakovnej ukážky je jasné napísané, že hrateľnosť bola snímaná na PC.

Zdroj: getpopularnews.com

Je síce pravdou, že zvyšok ukážky predstavuje gameplay z PlayStation 4, ale tradične sa v úvode zobrazuje názov verzie, ktorá je prezentovaná. S istotou nemôžeme vylúčiť ani fakt, že sa jedná o PC verziu, ktorá je však ovládaná prostredníctvom ovládača DualShock 4, čo v súčasnosti nie je ničím netradičným. Nehovoriac o tom, že by tak vývojári šikovne oznámili a súčasne i spochybnili existenciu očakávanej verzie.

Reklama

Okrem toho vidíme v samotnom závere videa nápis, ktorý hovorí – Play First on PlayStation 4. Snáď netreba prízvukovať, čo môže podobné prehlásenie predznamenávať.

Čiže vo videohernej sfére to v podstate znamená, že sa s najväčšou pravdepodobnosťou intenzívne pracuje na Final Fantasy VII Remake, respektíve jeho počítačovej edícii. Samozrejme za predpokladu, že sa nejedná o veľmi oneskorený aprílový žart. Aktuálne teda musíme počkať na oficiálne vyjadrenia vývojárov, ktorí buď potvrdia, prípadne vyvrátia existenciu PC verzie, no prikláňame sa skôr k prvému variantu.

Tešíte sa na prípadnú PC verziu legendárneho JRPG, ktoré masovo spopularizovalo ságu Final Fantasy? Pokojne sa s nami podeľte o svoje názory prostredníctvom komentárovej sekcie. 

Reklama

Zdroj: YouTube.com

Exit mobile version