Site icon REWIND.sk

Florence Pugh bude hlavnou hviezdou seriálu Na východ od raja na Netflixe

florence pugh na východ od raja

Zdroj: nerdbot.com

Reklama

Florence Pugh v seriáli Na východ od raja

Klasická novela Johna Steinbecka dostane nové spracovanie na Netflixe. Adaptáciu si zobrala na starosť Zoe Kazan, herečka ocenená Emmy a scenáristka. Avšak Florence Pugh bude hlavnou hviezdou v seriáli Na východ od raja. Pripíjajú sa aj ďalšie produkčné spoločnosti a projekt je v skorej fáze vývoja.

Pôvodný román vyšiel ešte v roku 1952. Podľa mnohých knižných milovníkov ide o magnus opus, najlepšie dielo tohto autora. Rozpráva o troch generáciách rodín Traskovcov a Hamiltonovcov a ich vzťahoch. Sústredí sa tak na traumy a ich nápravu, lásku a zradu a kontrast medzi životom plným povinností a voľnomyšlienkárstvom.

Reklama
Zdroj: ew.com

Sociálny odraz doby aj biblické motívy

Navyše necháva jednotlivé rody čeliť aktuálnym historickým udalostiam, do ktorých príbeh zaradil. Cítiť je sociálna nevyrovnanosť a následky Veľkej hospodárskej krízy. Ide aj o voľné prerozprávanie príbehu o Kainovi a Abélovi. To ale nie je žiadnym prekvapením, keď autor do všetkých svojich prác zakomponovával aj biblické motívy.

Reklama

Prvé spracovanie pre veľké plátno prišlo už v roku 1955. Priniesol ho režisér Elia Kazan. A ak vidíte podobnosť jeho priezviska a aktuálnej tvorkyne, nie je to náhoda – ide o jeho vnučku. Zaujímavosťou môže byť, že snímka priniesla slávu teraz už ikonickému Jamescovi Deanovi, išlo o jeho prvú rolu.

Zdroj: imdb.com

Z antihrdinky hlavná postava

Získala si aj niekoľko zlatých sošiek. Jednu si odniesla aj Jo Van Fleet za najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe. Stvárnila postavu Cathy Ames, ktorá je v príbehu vnímaná nie ako nutne záporná postava, ale ako akási antihrdinka. A práve túto rolu prevezme herečka známa z filmov Slnovrat či ako postava Yeleny Belovej z filmu Black Widow a seriálu Hawkeye.

Pre Florence Pugh samozrejme nie je Na východ od raja jediným chystaným projektom. Objaviť sa má po boku Harryho Stylesa v trileri Don’t Worry Darling, v sci-fi veľkofilme Duna: Časť 2 aj v historickej dráme Oppenheimer z tvorby Christophera Nolana. Aj tak si našla miesto v kalendári na seriálovú verziu tohto románu.

Reklama
Cathy Ames vo filme z roku 1955; Zdroj: pinterest.com

Našla si čas pre vysnívaný projekt Zoe Kazan

Zrejme to bolo aj z veľkého pričinenia Zoe Kazan. Ta tvrdí, že adaptácia knihy je pre ňu splneným snom, pretože sa do nej zamilovala už ako tínedžerka. Avšak podľa nej antihrdinka Cathy potrebuje viac prejavu a preto z nej spraví hlavnú postavu. A podľa nej je Florence vysnívanou Cathy, nikto by ju nedokázal stvárniť strhujúcejšie ako ona.

Pre Kazan pôjde o prvý seriál, ale rozhodne sa nedá povedať, že by s tvorbou skúsenosti nemala. Scenáre napísala k filmom Ruby Sparks alebo Wildlife. Ona sama si zahrala v seriáli Oliver Kitteridge za čo získala ocenenia. Uvidíme, či si rolu zoberie aj v chystanom projekte. Tiež budeme čakať na ohlásenie obsadenia ostatných postáv.

Ako sa vám pozdáva, že si Florence Pugh zahrá hlavnú rolu v seriáli Na východ od raja? Poznáte túto knihu a máte ju načítanú? Čo hovoríte na zmenu hlavnej postavy? Dajte nám vedieť v komentároch.

Reklama

Zdroj: collider.com

Exit mobile version