Site icon REWIND.sk

Frasier hlási návrat na televízne obrazovky v novej lokalite. Pôjde o pokračovanie alebo reboot?

frasier návrat

Zdroj: wall.alphacoders.com

Reklama

Frasier potvrdzuje návrat

Slávny stikom Frasier hlási návrat na televízne obrazovky. Presunie sa do novej lokality aj pod novú spoločnosť. Teraz si ho zobrala pod svoje krídla Paramount+ a potvrdzujú tak už nejaký čas chystané pokračovanie seriálu, ktorý skončil v roku 2004. Alebo pôjde o reboot?

U nás je menej známym faktom, že pôvodne vznikol ako spin-off v USA veľmi obľúbeného a stále sledovaného komediálneho seriálu Na zdravie!. Zožal ešte väčšiu slávu a vysielal sa medzi rokmi 1993 až 2004. Sleduje psychiatra Frasiera Cranea, ktorý sa vracia do svojho rodného mesta, Seattlu. Tu má hosťovať nielen v rádiovej šou, ale sa znovu spojiť so svojou rodinou.

Reklama
Zdroj: thedigitalfix.com

Slávny moderátor s rodinou

Medzi nimi nájdeme napríklad brata Nilesa, ktorého si zahral David Hyde Pierce či jeho otca, ktorého stvárňoval John Mahoney. Samotného protagonistu stvárňuje Kelsey Grammer. Ten ešte v roku 2018 povedal, že má záujem vrátiť sa do seriálu, ktorý si získal niekoľko ocenení Emmy.

Reklama

Vtedy na tom pracovala pôvodná spoločnosť, CBS Studios. Formulka by bola jednoduchá – rovnaká premisa, avšak rozdielne mesto. Produkciu sa však nepodarilo rozbehnúť a tak sa šance chytil Paramount. Počas skorých mesiacov roku 2021 oznámili, že chystajú reboot. Prinášala radu aktualizácií, potom však správy utíchli.

Zdroj: tvinsider.com

Hlásené pokračovanie, potom reboot, ako teraz?

Teraz viaceré zdroje informujú, že sa projekt opäť rozbieha. Nakoniec si zvolili akúsi kombináciu – pôjde o ľahký reštart pôvodných sérií, ale bude aj jej pokračovaním. Nie je ešte isté, do ktorého mesta sa presunie teraz. Ďalšie osoby z predošlého obsadenia nie sú potvrdené, údajne by nemali byť pravidelnou súčasťou. Ich objavenie v niekoľkých epizódach alebo malé úlohy vôbec nie sú vylúčené.

Pôvodne mala seriál na starosti trojica David Angell, Peter Casey a David Lee (ktorí pracovali aj na spomenutom Na zdravie!). Prvý menovaný bol však obeťou útoku na dvojičky v septembri roku 2001. Zvyšná dvojica seriál dokončila, nemajú však záujem, aby sa vrátil na obrazovky. Frasier teda pre svoj návrat musel vyhľadať iných tvorcov.

Reklama
Zdroj: theguardian.com

Bude sa mu dariť s novými tvorcami?

Novými scenáristami budú Chris Harris (Ako som spoznal vašu mamu) a Joe Christalli (Rodina na kúsky). Samotný Grammer je výkonným producentom spolu s Tomom Russom a Jordanom McMahonnom. Uvidíme, ako dopadne seriál pod ich vedením a či si získa aspoň čiastočnú priazeň fanúšikov. Podobné nasledovania môžu byť vždy náročné, ako dokazujú Ako to bolo ďalej… (pokračovanie Sexu v meste) či Roseanne.

Máte radi seriál Frasier. Ste radi, že bude pokračovať s podobným motívom? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: screenrant.com

Reklama
Exit mobile version