Site icon REWIND.sk

Gladiátor 2 má stanovený dátum premiéry. Kedy uvidíme pokračovanie od Ridleyho Scotta?

gladiátor 2 dátum

Zdroj: wannasin.com

Reklama

Gladiátor 2 má dátum premiéry

Russell Crowe stvárnil svoju azda najikonickejšiu rolu v dobrodružnom historickom filme z roku 2000. Keď jej režisér Ridley Scott pred istým časom oznámil, že chystá pokračovanie, prekvapilo to vzhľadom na koniec jednotky mnohých divákov. Uistil ich však, že nepôjde o ďalší podobný film z Kolosea, ale musí nasledovať. A teraz má Gladiátor 2 už aj stanovený dátum premiéry.

Počas novembra sme sa dozvedeli, že je k snímke už aj hotový scenár, ktorý napísal David Scarpa. Dvojka sa zameria na Luciusa, ktorého sme v prvom filme spoznali ešte ako malého chlapca, syna Lucilly (Connie Nielsen) a synovca Commoda (Joaquin Phoenix).

Reklama
Zdroj: quora.com

Maximus navždy zmenil život mladého Luciusa

Práve ten bol hlavným antagonistom, synom rímskeho cisára Marca Aurelia. V krutej túžbe po vládnutí zabil svojho otca a ujal sa trónu. Jeho pád zariadil až gladiátor Maximus (práve Crowe), ktorý ešte pred svojím skonom (a zjednotení sa tak s rodinou) ešte zobral život aj samozvolenému tyranovi.

Reklama

Zároveň tak zachránil Luciusa a jeho matku. Na chlapcovi to zanechalo dojem a videl silu jednotlivca, ako sa dokáže vzoprieť. Druhý film tak bude sledovať jeho osudy a bude o jeho boji proti v tom čase neotrasenej Rímskej ríši. Zahrá si ho mladý herec Paul Mescal, ktorý zažiaril v seriáli Normálni ľudia a minulý rok si vyslúžil aj nomináciu na Oscara za film Aftersun.

Zdroj: nme.com

Scott na ňom bude pracovať po inom historickom kúsku

Samotný režisér ešte produkciu nerozbieha, pretože dokončuje práce na inom historickom kúsku. Ten nesie názov Kitbag a zameria sa na Napoleona. Pracoval na ňom tiež so Scarpom a hlavnú úlohu francúzskeho vojvodcu si zahrá Joaquin Phoenix. Snímka by mala prísť ešte tento rok na Apple TV+.

Tvorca si tak dáva naozaj odvážne plány a výzvy, pretože druhého Gladiátora stanovili už na budúci rok. Konkrétne ho majú kiná uviesť 22. novembra 2024 a podľa znalcov a kritikov ide o dobre strategicky zvolený dátum. Nie sú okolo neho doteraz žiadne veľké premiéry a je to týždeň pred Dňom vďakyvzdania, tak iste priláka aj množstvo nových divákov.

Reklama

Čo hovoríte na to, že Gladiátor 2 už má stanovený dátum premiéry na budúci rok? Ste zvedaví na osudy Luciusa, ktorého život navždy zmenil Maximus? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: geektyrant.com

Exit mobile version