Site icon REWIND.sk

KVÍZ: Do ktorej rokfortskej fakulty zo série Harry Potter by ste patrili?

Harry Potter kvíz

Zdroj: digitalcitizen.ca, pngguru.com

Reklama

Harry Potter kvíz

Len veľmi ťažko by ste hľadali človeka, ktorý nepozná knižnú a filmovú sériu Harry Potter. Spisovateľka J. K. Rowlingová mnohým ľuďom doslova zmenila životy vďaka svojim príbehom. Knihy patria k najčítanejším na svete, a preto z tejto série vznikli aj rôzne predmety, hračky a aj veľké zábavné parky. My sa k tomuto Harry Potter ošiaľu pripájame a preto sme si pre vás pripravili KVÍZ, ktorý nájdete nižšie v článku.

Ste veľkým milovníkom filmov, ale ešte ste nečítali knihy? Ak ešte len začínate s Harry Potterom, knihy môžete čítať v rovnakom poradí, v akom ste pozerali filmy. Ich poradie je nasledovné:

Reklama
  1. Harry Potter a Kameň mudrcov
  2. Harry Potter a Tajomná komnata
  3. Harry Potter a Väzeň z Azkabanu
  4. Harry Potter a Ohnivá čaša
  5. Harry Potter a Fénixov rád
  6. Harry Potter a Polovičný princ
  7. Harry Potter a Dary smrti
Zdroj: medium.com

Ďalšie knihy z vesmíru Harry Potter

Ak vám však tieto knihy nestačia, rozhodne môžete prečítať aj ďalšie, ktoré však nepatria úplne do chronológie, čo som písal vyššie. Sú to napríklad knihy Fantastické zvery a ich výskyt, Metlobal v priebehu vekov alebo Rozprávky barda Beedla. Knihy však nijako nesúvisia s hlavnou dejovou linkou. Ak však chcete knihu, ktorá s ňou súvisí, je to Harry Potter a Prekliate dieťa.

Reklama

Kniha je síce písané v podobe scenáru, pretože bola predlohou pre divadelnú hru, no čítať sa dá aj napriek tomu. Rozpráva príbeh už staršieho Harryho, ktorý má svoju vlastnú rodinu a musí riešiť problémy nielen čarodejníckeho sveta, ale aj svojich malých detí. Je veľmi zaujímavé vidieť Harryho aj v staršej verzii, v ktorej možno koná a správa sa inak, než sme boli zvyknutí pri pôvodných siedmich knihách.

KVÍZ

Ktorá fakulta vám vyšla v kvíze? Dajte nám to vedieť do komentárov a so svojím výsledkom sa pochváľte na sociálnych sieťach.

Exit mobile version