Site icon REWIND.sk

Hideo Kojima a hra pre Microsoft? Najnovšie správy hovoria, že áno

Hideo Kojima Microsoft deal

Zdroj: playcentral.de

Reklama

Nový projekt v príprave?

Meno spoločnosti Microsoft a legendárneho vývojára Hideo Kojima asi netreba bližšie predstavovať. Jediná firma, ktorá by mala silu konkurovať japonskému Sony sa až doposiaľ (čo sa hier týka) držala v úzadí, avšak najnovšia zobrala veci do svojich rúk a pre PlayStation chystá naozaj ťažké časy. Xbox Series X/S spoločne s PC sa dočkali atraktívnych exkluzívnych titulov, pričom z najnovších správ sa zdá, že i autor Metal Gear Solid a Death Stranding prechádza k pomyselnej konkurencii.

Za posledné roky ste si mohli meno už zmieneného vývojára najlepšie spojiť s kedysi mystickým projektom Death Stranding. Akčný survival odohrávajúci sa v otvorenom svete sa pýšil hereckými menami a dôkladne zapracovanou naratívnou líniou, ktorá sa zaoberala dospelými myšlienkami existencie, zániku a nepretržitého svetového kolobehu.

Reklama

Z dostupných videí (a následných meme kompilácií) sa mohlo zdať, že v očakávanom titule iba chodíte. Skutočnosť je však taká, že obsahoval hneď niekoľko ďalších vrstiev a to vrátane zábavnej, zámerne taktickej, akčnej zložky v podobe strieľania a bojovania s prítomnými nepriateľskými frakciami. Ak si ale hráči niečo z tejto cesty naprieč zničenou Amerikou odniesli, sú to práve vyspelé a pútavé myšlienky, ktoré sa budú analyzovať ešte niekoľko rokov.

Reklama

Hideo Kojima a spoločnosť Microsoft sa už údajne dohodli na podmienkach novej hry

Ak ste za posledné dve dekády sledovali tvorbu vývojára z východu, viete, že jeho tituly vychádzali primárne na konzolách PlayStation, prípadne na osobných počítačoch (v niektorých prípadoch i na Xbox). Každopádne, platilo, že dohoda bola primárne podpísaná so Sony a tým pádom bol Microsoft, respektíve vtedajší zástupcovia platformy Xbox v nevýhode. To sa najnovšie mení.

Obe zúčastnené strany totiž podpísali dohodu o jednaní ohľadom exkluzívneho titulu pre platformy Xbox (a teda zrejme aj pre PC). Podľa interných zdrojov ide o kľúčový krok k vytvoreniu zmieneného projektu, pričom právnici Hidea a Microsoftu sa budú snažiť vyjednať čo najlepšie podmienky pre svojich klientov.

O titule momentálne nič nevieme, avšak má fungovať na cloudovej technológii. Súčasne možno dodať, že nejde o konkrétny produkt. Microsoft chce údajne nechať Kojima Productions (vývojárove štúdio) voľnú ruku a neobmedzenú kreativitu. Čo z tejto kolaborácie nakoniec vznikne ukáže až čas.

Reklama

Zradca!

Samozrejme, herná komunita je nezriedka nervózna z akejkoľvek výraznejšej zmeny, no a inak tomu nie je ani v tomto prípade. Už stihla vzniknúť petícia, ktorá Kojimu označuje za zradcu a žiada zrušenie tejto spolupráce. Údajne by sa mal vrátiť na stranu víťazov a nespolupracovať s konzolou Xbox.

Pochopiteľne, podobné výstrely do tmy sú úplne zbytočné a ak budú zúčastnené strany spokojné, titul alebo tituly bez akýchkoľvek pochýb vzniknú. Zatiaľ ale nemôžeme predbiehať, nakoľko nemáme bližšie informácie. Tie ale budú prichádzať a my vás o nich budeme ihneď informovať.

Čo hovoríte na prípadný projekt týchto dvoch gigantov? Myslíte, že Hideo Kojima a Microsoft prídu s ďalším ikonickým počinom alebo sa výsledku obávate? Podeľte sa s nami o vaše názory prostredníctvom komentárov. 

Reklama

Zdroj: venturebeat.com

Exit mobile version