Site icon REWIND.sk

Jamie Foxx sa objaví ako Electro v MCU filme Spider-Man 3. Znamená to spájanie vesmírov?

spider-man 3 electro

Zdroj: screenrant.com

Reklama

Jamie Foxx ako Electro v Spider-Man 3

Zloduch Electro sa objaví vo filme Spider-Man 3, ktorý spadá pod filmový vesmír Marvelu. V predošlom filme The Amazing Spider-Man 2, ktorý spadá pod Sony, si ho zahral Jamie Foxx. Rolu si zopakuje aj teraz a fanúšikovia už hneď začali špekulovať o tom, čo to môže znamenať pre smerovanie MCU. Kým sa ale poriadne pozrieme na správu od portálu The Hollywood Reporter, poďme pekne poporiadku, aby sme predišli zmäteniu.

Sony Pictures reštarovalo sériu Spider-Mana po tom, čo tretia časť od režiséra Sama Reimiho nemala úspech. Tak prišiel The Amazing Spider-Man, ktorého si zahral Andrew Garfield. Dostali sme z neho aj druhý diel, ten však pomerne prepadol u kritikov aj divákov, preto bola táto séria tiež pozastavená. A práve v druhej časti sa objavil Jamie Foxx ako Max Dillon, a.k.a Electro.

Reklama
Zdroj: geektyrant.com

Súčasný Spider-Man dostane tretiu časť

Odvtedy sa Sony a Marvel štúdiá spojili (bolo to komplikovanejšie, ale pred zjednodušenie to povedzme takto) a prišla ďalšia, nová verzia tohto pavúčieho hrdinu. Táto riadne spadá do MCU, preto Peter Parker debutoval vo filme Captain America: Občianska vojna. Tu ho hrá Tom Holland a od prvého spomínaného filmu si rolu zopakoval v dvoch Avengers a dvoch samostatných filmoch. Ich názvy sú Návrat domov a Ďaleko od domova.

Reklama

Marvel a Sony mali opäť nezhody, ktoré sa však vďakabohu podarilo vyriešiť. Tak tohto obľúbeného hrdinu budeme môcť sledovať aj naďalej v ich filmovom vesmíre. Dostaneme aj tretiu časť, ktorá zatiaľ nedostala názov, ani nevieme veľa o deji. Niektoré zdroja však tvrdia, že by jeho názov mal byť Homesick. Premiéra je zatiaľ naplánovaná na 2021, ale nakoľko sa všetky filmy posúvajú, tak je to veľmi otázne.

Zdroj: insidethemagic.net

A teraz teda k samotnej správe – Hollywood Reporter oznámili, že herec Jamie Foxx vyjednal spoluprácu so Sony a Marvelom. To znamená, že sa objaví ako zloduch Electro vo filme Spider-Man 3. Bude to tá istá verzia, ktorú sme videli v predošlom filme? Bude to iný Electro hraný tým istým hercom? Momentálne nič nie je jasné, viac nám neprezradili.

Už máme herca, ktorý si zahral v Spider-Manovi predtým

Nie je to však prvý raz, čo sa vracia k hraniu niektorej z postáv herec, ktorý sa objavil v predošlých verziách. Hovoríme o J.K. Simmonsovi, ktorý hral postavu J. Jonah Jamesona. Ide o vedúceho novín Daily Bugle, kde Peter pracoval. Áno, presne toho fúzatého šéfa s cigarou, ktorý tak veľmi chce fotky Spider-Mana.

Reklama

Tento herec sa však objavil aj v potitulkovej scéne filmu Spider-Man: Ďaleko od domova. Spider-Manova totožnosť tu bola odhalená Mysteriom. A práve toto Jameson oznámil. Ide však o odlišnú verziu tejto postavy, pričom Daily Bugle je skôr webstránka a zaoberá sa okrem iného aj konšpiračnými teóriami.

Zdroj: pinterest.com

A čo opakovane spomínané multiverzum?

Na druhej strane nám však Marvel už nejaký čas avizuje, že sa dočkáme multiverza. Začať sa má v chystanom seriáli WandaVision na Disney+, ktorý uvidíme ešte tento rok. Naplno sa má táto myšlienka rozvinúť v pokračovaní Doctora Strangea s podtitulom Multiverse of Madness. To má navyše na starosti ešte aj režisér pôvodného Spider-Mana, Sam Raimi. S niekoľkými vesmírmi budú teda možnosti skutočne obrovské.

Niečo podobné sme mohli vidieť v animovanom filme z roku 2018, Spider-Man: Paralelné svety. Bolo tu niekoľko rozličných verzií toho istého hrdinu z iných vesmírov. Preto by sme sa toho mohli prípadne dočkať aj vo filmovom univerze. Takto by to mohol byť ten istý Electro aj vo filme Spider-Man 3, ktorého poznáme z The Amazing Spider-Man 2. Na závery je však priskoro a zostáva nám iba čakať, čo povedia tvorcovia. Avšak správa je to v každom prípade potešujúca.

Reklama

Myslíte si, že Electro vo filme Spider-Man 3 v podaní Jamieho Foxxa bude rovnaká verzia ako sme videli predtým, alebo pôjde o odlišnú postavu? Dajte nám vedieť do komentárov. 

Zdroj: screenrant.com

Exit mobile version