Site icon REWIND.sk

Lionsgate chystá nielen film John Wick 5, ale aj tri ďalšie spin-offy a videohry. Ako by to malo vyzerať?

John Wick 5

Zdroj: thedirect.com

Reklama

John Wick 5 a ďalšie spin-offy

Tak sa zdá, že Keanu Reeves ako zabijak s obávanou prezývkou Baba Jaga ešte nemusel povedať svoje posledné slovo. Dva mesiace po premiére štvrtej časti v kinách potvrdil šéf štúdia Lionsgate, že je v príprave John Wick 5. Film ale nepríde sám, budú ho sprevádzať aj ďalšie spin-offy a z rozrastajúcej sa značky dostaneme aj videohry.

Spoločnosť mala pred víkendom udalosť, na ktorej komentovala svoje zisky. Povedané bolo, že štvrtý vstup do série priniesol z kás kinosál po celom svete zárobok 428 miliónov dolárov. Tým bola prekročená „magická“ hranica jednej miliardy pre celú sériu.

Reklama
Zdroj: wallaperaccess.com

Tri ďalšie projekty, medzi nimi seriál

Výkonný producent Joe Drake tak vyjadril nielen svoje nadšenie, ale aj veľký záujem značku čoraz viac rozširovať. Počas vyhodnotení povedal:

Reklama

„Teraz sa hýbeme cez celú franšízu, nielen trojáčkový videoherný svet, ale aj bežnou kadenciou spin-offov, kde môžu televízne projekty skutočne rozšíriť toto univerzum. Apetít od publika je totiž zrejmý. Čo je oficiálne, prvým spin-offom je Ballerina, ktorá príde budúci rok. Okrem toho príde John Wick 5 a tri ďalšie, medzi nimi aj televízna séria. Čoskoro už bude vysielaný aj The Continental. Takže to, čo budujeme, aj keď príde piaty film, bude úplne organické. Porastie to ako príbeh. A vy sa môžete spoľahnúť na bežnú kadenciu Johna Wicka.“

Ballerina aj The Continental na ceste

Ako vieme, Ballerina, o ktorej hovorí, by mal byť akýsi „ženský náprotivok“ hlavného hrdinu. Tu si hlavnú postavu zahrá Ana de Armas. Druhý menovaný je seriál The Continental, ktorý bude hovoriť o dobre známom hoteli pre vrahov v New Yorku a o tom, ako jeho majiteľ Winston prišiel k moci. Odohrávať sa tak bude v minulosti.

Štvrtý John Wick zaviedol postavu do boja proti rade zabijakov High Council. Vyzval na súboj ich predstaveného, markíza de Gramonta (Bill Skarsgard). Cez mnohé úskalia, skvelé lokality a jedinečnú a nekompromisnú akciu našiel vytúžený pokoj. Ten však mohol byť až príliš doslovný.

Zdroj: movieroom.pl

Po pár fľašiach whisky má prísť námet

Otázkou je teraz, ako by sa mohol John Wick 5 vysporiadať s koncom predošlého filmu. K tomu zase povedal svoje slovo jeden z producentov, Basil Iwanyk. Povedal, že do septembra chcú prísť na to, ako to vymyslieť a pôjdu si sadnúť s Reevesom a Chadom Stahelskim (režisérom) do Japonska na pár fliaš whisky. Dodal:

Reklama

„Raz, keď ich prejde opica, keď budú mať oni dvaja vymyslené niečo tak cool a prirodzené ako ho dostať naspäť, čo nebude znieť ako kravina, až vtedy budeme mať päťku.“

Pozrieme sa na Johnovu minulosť?

To, že je film v skorej príprave, tak ešte automaticky neznamená, že je na 100 % istý. Povedal však, že režisérovi aj hercovi verí a že určite prídu so správnym príbehom. Samozrejme, musia mať obaja záujem o návrat. Nemuselo by byť ani vylúčené, že by sme sa pozreli na Johnovu minulosť z obdobia, kým sa rozhodol usadiť. To však ukáže až čas a o niečo viac budeme vedieť zrejme v septembri.

Mal by podľa vás John Wick 5 dostať definitívnu zelenú alebo sa vám zdá, že by sériu zbytočne naťahovali? Páči sa vám viac uberanie formou spin-offov, o ktorých hovoria? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: comingsoon.net, nerdist.com

Reklama
Exit mobile version