Site icon REWIND.sk

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga sa odkladá, avšak súčasne dostáva fantastickú ukážku

ukážka LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Zdroj: microsoft.com

Reklama

A long time ago in a galaxy far, far away…

Star Wars je obrovské univerzum s miliónmi fanúšikov po celej planéte. Nemožno sa teda čudovať, že s príchodom herných platforiem sa svetu nekonečných príbehov podarilo preraziť i do tohto média. Zďaleka najviac sa pritom darilo kockovým adaptáciám, ktoré boli klasickými akčnými adventúrami s rozmanitými úrovňami. Aktuálna ukážka LEGO Star Wars: The Skywalker Saga poodhalila pridané zmeny a inovácie, avšak prišla i so smutnou správou. 

Po prvýkrát sme sa o titule dopočuli na minuloročnej E3 konferencii, kde nebolo z hrateľnosti ukázané takmer nič. Sprievodné správy ale dali jasne najavo, že nepôjde iba o zbierku niekoľkých hier ako v prípade počinu The Complete Saga.

Reklama

Bolo avizované, že jednotlivé diely si prejdú zmenami, čiže sa i skalní fanúšikovia dočkajú relatívne sviežeho a doposiaľ nevideného zážitku. Príchod akých noviniek naznačuje viac ako dvojminútová ukážka plná akcie a humoru?

Reklama

Nová ukážka LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Veľkolepá hudba, ktorú bolo počuť už v traileri na deviatu epizódu, sprevádza i terajšiu ukážku. Tá v sebe ukrýva zábery z väčšiny vydaných filmov, ktoré sú súčasťou hlavnej ságy. V Lego podobe vidíme dobre známe postavičky ako Rey, Kylo Ren, Obi-wan Kenobi alebo Luke Skywalker.

Čo sa týka hrateľnosti, momentálne sa zdá, že vývojári z Traveller’s Tales rezignovali na tradičnú statickú kameru v jednotlivých úrovniach. Väčšinu úsekov vidíme z third person pohľadu, čo je pomerne zásadnou zmenou.

Súboje vďaka tomu pôsobia dynamickejšie a intenzívnejšie zároveň. Komplexnosť súbojového systému je ale otázna, nakoľko väčšinou strety pozostávajú z nepretržitého stláčania jednej klávesy. Ostatne, ide o prívetivú záležitosť pre všetky vekové kategórie.

Reklama
Zdroj: nintendolife.com

Inovuje sa i mechanika cover strieľania, ktorá bola k dispozícii v siedmej Lego epizóde. V aktuálnej kompletnej edícii budú pasáže so strieľaním ešte viac zapojené do klasického hrania (aspoň tak to vyzerá z traileru). Treba dodať, že sa vracajú i tradičné letecké pasáže, kde sa ocitáte na mohutných bojiskách.

Odložené…

Je škoda, že sme sa nedočkali nezostrihaného gameplay videa, nakoľko prítomnosť množstva relevantných zmien je evidentná na prvý pohľad. V takejto útržkovitej forme ale nemožno s istotou vyvodiť akýkoľvek záver, a preto sa do hlbších analýz ponárať nebudeme.

Zdroj: gamesradar.com

Každopádne, ukážka medzi fanúšikov vniesla vieru, že pôjde o kvalitného zástupcu Lego žánru, ktorý nedoplatí na statickosť a absenciu inovácií obdobných hier z posledných rokov. Smutnou správou je však to, že sa Skywalker Saga odkladá na budúcu jar (pôvodne mala hra doraziť v októbri).

Reklama

Znamená to však aj to, že sa novinky dočkajú všetky terajšie i budúce herné generácie. Obrovský titul si užijú ako majitelia osobných počítačov, Nintenda Switch, či Xbox One alebo Xbox Series X, tak aj vlastníci konzol PlayStation 4 a 5. Presný dátum vydania zatiaľ známy nie je, avšak snáď sa ho dozvieme po zverejnený plnohodnotného gampeplay videa.

Tešíte sa na kompletnú ságu Star Wars v Lego podaní? Dajte nám vedieť prostredníctvom dostupných komentárov.

Zdroj: youtube.com

Reklama
Exit mobile version