Site icon REWIND.sk

Koniec zdieľania účtov medzi kamarátmi? Netflix testuje novú funkciu

Netflix zdieľanie účtov

Zdroj: news.sky.com

Reklama

Zdieľanie účtov patrí na streamovacej platforme Netflix ku klasickým javom. Spočiatku to začalo nevinne medzi pár kamarátmi, až sa z toho stal biznis. Ten oberá spoločnosť o nových predplatiteľov, čo sa rozhodli stopnúť raz a navždy.

Nová funkcia je momentálne vo fáze testovania a bude len otázkou času, kedy ju Netflix vypustí von. Tí, ktorí majú momentálne zazdieľané heslo od kamarátov alebo známych, si budú musieť už čoskoro zaobstarať vlastný účet.

Reklama
Zdroj: mirror.co.uk

Na Netflix prichádza funkcia, ktorá stopne zdieľanie účtov

Niektorí zahraniční používatelia už mali možnosť vyskúšať si novú funkciu a ešte pred začatím streamovania filmov či seriálov im na displeji ukázalo:

Reklama

„Ak nežijete s vlastníkom tohto účtu, budete potrebovať svoj vlastný účet, ak chcete pokračovať v sledovaní.“

V zmluvných podmienkach síce nájdeš „Služba Netflix a akýkoľvek obsah sledovaný prostredníctvom našej služby je určený iba pre vaše osobné a nekomerčné použitie a nemôže byť zdieľaný s jednotlivcami mimo vašej domácnosti“, ale to veľa z predplatiteľov ani len netušilo.

Pokiaľ ide o zdieľanie hesla, do tejto skupiny zaraďuje Netflix tých, ktorí používajú ten istý účet vo viacerých domácnostiach. Z obchodného hľadiska to predstavuje potenciálne straty, čo Netflixu môže v budúcnosti spôsobiť nemalé vrásky.

Streamovacia konkurencia stále rastie

Zdroj: polygon.com

Netflix má v súčasnosti viac ako 200 miliónov predplatiteľov po celom svete. Konkurencia však v priebehu posledných rokov výrazne stúpla a na zozname streamovacích služieb dnes nájdeš rôzne platformy s naozaj pestrým obsahom.

Reklama

Tento rok sa očakáva hlavne obrovský nárast služby Disney+, ktorá láka fanúšikov Marvelu na poriadne divokú jazdu. Nehovoriac o HBO Max so všetkými tohtoročnými filmami od štúdia Warner Bros. Netreba však podceňovať ani stále rozrastajúce sa služby Apple TV+, Amazon Prime Video, Paramount+ a iné.

Zdroj: tvrev.com

Ceny predplatného na Slovensku

V porovnaní so Spojenými štátmi platia diváci na Slovensku o niečo menej. Je to logické vzhľadom na to, že máme prístup k menšiemu obsahu.

Čo si myslíš o zdieľaní účtov na Netflixe? Si v pohode s pridaním novej funkcie? Názor nám môžeš zanechať dole v komentároch.

Reklama

Zdroj: hypebeast.com

Exit mobile version