Site icon REWIND.sk

Nickelodeon oznámil vznik Avatar Studios. Ako sa bude rozširovať svet seriálov The Last Airbender a Legend of Korra?

avatar studios

Zdroj: pinterest.com

Reklama

Avatar Studios bude rozširovať univerzum Avatara

Milovaná detská sieť, na ktorej nájdeme množstvo výborných programov, Nickeldeon, v spolupráci s ViacomCBS priniesli skvelú správu. Univerzum Avatara sa bude rozširovať. Nemyslíme tým tých modrých mimozemšťanov od Jamesa Camerona, ktorých sa snáď niekedy skutočne dočkáme tiež. Hovoríme o seriáli Avatar: The Last Airbender. Prinesú ohľadom neho viacero obsahu prostredníctvo novovzniknutého Avatar Studios.

O vytvorenie štúdia sa postarali tvorca originálneho seriálu Michael DiMartino a výkonný producent Bryan Konietzko. Pôvodne chystali hranú adaptáciu pre Netflix, avšak kvôli kreatívnym nezhodám projekt opustili. S verziami s hercami nemáme dobré skúsenosti a už to začína vyzerať, že je nad nimi akási kliatba.

Reklama
Zdroj: thebrag.com

Film, o ktorom sa nehovorí

Jasným príkladom je film z roku 2010, Avatar: Posledný vládca vetra. Postaral sa o neho M. Night Shyamalan a dalo by sa povedať, že to bol jeden z viacerých prešľapov jeho kariéry. Fanúšikovia pôvodného Avatara sa ale časom zhodli, že tento počin budú ignorovať a jednoducho predstierať, že neexistuje a nezapadá do zmieneného sveta.

Reklama

Podporu ale tvorcovia dostali aj od jedného zo šéfov samotnej stanice Nickelodeon. Ním je Ramsey Namto. Ten zároveň spravuje aj sériu digitálnych platforiem Paramount+. Práve na nich sa objaví obsah od Avatar Studios. Zároveň však uvidíme filmy aj v kinách. Takto by to malo byť aj s prvým pripravovaným, ktorý bude celovečerný a samozrejme, animovaný film.

Zdrojweheartit.com:

Populárne aj po rokoch

Avatar: The Last Airbender a The Legend of Korra stále naberajú na popularite. Dôkazom je, že okolo ich sveta vzniklo aj mnoho komiksov, kníh a obdobného obsahu. Preto majú tvorcovia skutočne z čoho čerpať, aby mohli tento svet rozširovať aj na obrazovkách a plátnach. Avatar bežal na Nickelodeone od februára 2005 do júna 2008.

Za ten čas si vyslúžil nielen milióny fanúšikov, ale aj viaceré ocenenia, medzi ktoré patrí aj Emmy za program v hlavnom čase. Hovorí príbeh o mladom mníchovi Aangovi. Ten sa dozvie, že je Avatarom, osobou, ktorá je schopná ovládať všetky živly a tak nastoliť mier. Ten je naozaj dôležitý, keď prichádza k vojne medzi štyrmi kmeňmi, kde každý ovláda iný živel.

Reklama
Zdroj: comicbook.com

Stále dosť obsahu na rozširovanie svetov

Na neho v roku 2012 nadviazala The Legend of Korra, ktorá pobežala štyri série. Odohráva sa približne 70 rokov po udalostiach The Last Airbender a nový Avatar, dievča menom Korra prichádza, aby sa naučila ovládať štvrtý živel, vietor. Jej učiteľom nie je nikto iný, ako Aangov syn, Tenzin. V novom (takmer až steampunkovom) svete sa chystá revolúcia a tak to nebude jednoduché.

Mytológia Avatara je teda viac ako dobre rozbehnutá a ako sme spomínali, dopĺňajú ju napríklad ešte viaceré grafické novely. Tvorcovia ale podľa vlastných slov nechajú stále dostatok na tvorivosti a predstavivosti prichádzajúcich scenáristov. Už nám zostáva len čakať na prvý spomínaný film a potom na všetky ďalšie projekty, ktoré dostaneme od štúdia, ktoré rozširuje svet vládcov živlov a prapodivných zvierat.

Páčia sa vám seriály Avatar: The Last Airbender a The Legend of Korra? Ste preto nadšení zo vzniku Avatar Studios, ktoré bude ich obsah rozširovať? Dajte nám vedieť v komentároch.

Reklama

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version