Site icon REWIND.sk

Vitajte v Lost Heaven, hovorí nová ukážka hry Mafia: Definitive Edition

nová ukážka Mafia: Definitive Edition

Zdroj: mafiagame.fandom.com

Reklama

Vitaj v rodine

Kto by ju v našich končinách nepoznal. Legendárna česká Mafia nemalým dielom prispela k populárnosti akčných open world titulov a súčasne sa snažila rozprávať dospelejší príbeh (minimálne na štandard vtedajšej doby). Preto je jej remake najmä v Čechách a na Slovensku snáď najočakávanejšou hrou roka (prepáč, Cyberpunk 2077), od ktorej každý čaká niečo iné. Mafia: Definitive Edition sa pred oficiálnym vydaním neustále pripomína, pričom nová ukážka predstavuje mestečko Lost Heaven.

Z početných trailerov, gameplay ukážok a rozsiahleho preview vieme, že remake nejde tak úplne v šľapajach pôvodnej hry. Pôsobí značne jednoduchšie, menej realisticky a viac sa prikláňa k bezhlavej akcii, než k originálnym kradmým a taktickým prestrelkám (navyše mimoriadne komorným a ani zďaleka nie tak pompéznym).

Reklama

Prídavkom prerábky je ale jej filmové spracovanie a inovácie v príbehu, ktoré z relatívne plochých figúr činia viacrozmerné charaktery s vlastným naratívnym pozadím. Práve kvôli určitým zmenám a modernizácii sú momentálne hráčske názory značne rozporuplné a nejasné. Niektorí sú spokojní, iní neprestajne kritizujú červené vybuchujúce sudy, český dabing, ktorý je objektívne slabší a arkádovo poňatý jazdný model.

Reklama

Nová ukážka Mafia: Definitive Edition je pozvánkou do Lost Heaven

Trailer láka na dobovo spracované mesto, ktoré hráčov uchváti svojou atmosférou a mierou technického spracovania.

Je pravdou, že nejde iba o plané sľuby, čo nám ostatne prezradilo nedávne preview. Atmosféra je jedným z najväčších kladov pripravovaného remaku, ktorý nepochybne pri finálnom hodnotení zohrá úlohu. V kvalitách spracovania mestečka sa pritom zhodujú i hráči, ktorým remake až tak nesedí.

Zdroj: techtimes.com

Pravdepodobne to už viete, hru máte dávno predobjednanú a dátum vydania zapísaný v kalendári. Každopádne, len pre pripomenutie dodávame, že Mafia: Definitive Edition vychádza 25. septembra 2020.

Reklama

Do mafiánskych prestreliek a divokých automobilových naháňačiek sa budú môcť pustiť majitelia osobných počítačov a konzol PlayStation 4 a Xbox One, pričom cena je nastavená na relatívne prívetivých 39,99 €.

Veríte, že v prípade tohto remaku pôjde o kvalitnú prerábku? Dajte nám vedieť vaše názory prostredníctvom dostupných komentárov. 

Zdroj: youtube.com

Reklama
Exit mobile version