Site icon REWIND.sk

Zostavu PlayStation VR 2 doplnia novo generačné ovládače pre ešte lepší zážitok z virtuálnej reality

PlayStation VR 2 ovládače

Sony

Reklama

Sony poskytlo prvý pohľad na nové ovládače PlayStation VR 2, ktoré kombinujú funkcie sledovania pohybov prstov s haptickou spätnou väzbou systému PS5, ako aj veľa iných zaujímavých vlastností.

Táto novo generačná VR novinka so sebou prináša niekoľko zmien v porovnaní so staršími ovládačmi PlayStation Move Motion a pripraviť sa môžeš na oveľa lepšie a hlbšie ponorenie do virtuálneho sveta.

Reklama
Zdroj: geekculture.co

Ovládače PlayStation VR 2 navždy zmenia tvoj pohľad na virtuálnu realitu

Výrobca vsadil na ergonomickejší rad periférií, ktoré sa jednoducho zmestia do akýchkoľvek rúk používateľa. Ovládače majú kruhový tvar a umožňujú prirodzenejšie prispôsobenie bez toho, aby obmedzovali prsty hráčov.

Reklama

Pokiaľ ide o nové dostupné funkcie, periférie podporujú mnoho najlepších funkcií, ktoré môžeš zažiť pri ovládačoch DualSense – adaptívne spúšťače a haptickú spätnú väzbu.

Rovnako bude implementovaná aj detekcia dotykov prstov, podobným spôsobom ako u ovládačov Knuckle od spoločnosti Valve. Ovládač bude schopný detegovať tvoje prsty bez potreby stláčania tlačidiel. Takáto technológia umožní hráčom prirodzenejšie používať rôzne gestá pri hraní hier.

Zdroj: geekculture.co

Ďalšie užitočné vlastnosti

Ovládače sú tiež vybavené sledovacím krúžkom a budú trackované náhlavnou súpravou PlayStation VR 2 (namiesto PlayStation Camera). Každý z dvojice ovládačov je vybavený analógovou páčkou, úchopovým tlačidlom, spúšťacím tlačidlom a dvoma vstupmi. Ľavý ovládač má okrem toho tlačidlo „Create“, zatiaľ čo pravý obsahuje tlačidlo „Options“.

Reklama

Sony tvrdí, že prototypy týchto nových ovládačov budú už čoskoro v rukách vývojárskej komunity a nezabudli dodať, že nová generácia VR na PS5 toho prinesie postupom času oveľa viac.

Ovládače PlayStation VR 2 budú uvedené na trh niekedy v roku 2022. Do tej doby nám Sony odhalí viac zaujímavostí ohľadom novej generácie VR na PS5, takže určite nikam neodchádzaj, pretože o všetkom ťa budeme informovať.

Vlastníš PS5, obľubuješ VR a dáš budúci rok šancu novým ovládačom PlayStation VR 2? Názor nám nezabudni napísať dole do komentárov.

Reklama

Zdroj: blog.playstation.com

Exit mobile version