Site icon REWIND.sk

Trailer na film Podpaľačka od Blumhouse prináša nový náhľad na Kingove dielo

Podpaľačka trailer

Zdroj: bloody-disgusting.com

Reklama

Trailer na film Podpaľačka

Universal a Blumhouse prinášajú prvý trailer na film Podpaľačka. Ide o novú verziu diela, ktoré v roku 1980 napísal novodobý majster napätia, Stephen King. Úspešné štúdio, ktoré v posledných rokoch prinieslo viacero kreatívnych hororov (a napríklad aj remake Neviditeľného muža) ale pridáva k filmu nový zvrat.

Pôvodné dielo hovorí o dvojici vysokoškolských študentov, ktorí podstúpili farmaceutické experimenty, aby si privyrobili. Liečivá, ktoré im podávali, im dávali mierne mentálne sily. Odrazilo sa to však neskôr na ich dcére Charlie, u ktorej sa prejavili silné pyrokinetické schopnosti. Jej otec Andy s ňou teda musí utekať a skrývať sa, aby sa nedostala do nesprávnych rúk a nestala terčom pokusov.

Reklama

Nové prvky v Kingovom diele

Slávne dielo dostalo svoju adaptáciu prvý raz v roku 1984. Tu si postavu dcéry zahrala vtedy 8-ročná Drew Barrymore a otcom bol David Keith. V modernej verzii ako Andy vystupuje Zac Efron (a nikdy by sme nepovedali, že mu otcovská rola tak pristane). Vicki si zahrala Sydney Lemmon a Charlie hrá Ryan Kiera Armstrong, ktorú môžeme poznať napríklad rovnako z kingovského hororu It: Kapitola 2.

Reklama

11-ročné dievčatko bude ale v tejto verzii filmu trochu odlišné, než ako to poznáme z knihy či filmu z 80. rokov. Tak v prvom rade, moderná spoločnosť ju vníma niečo ako superhrdinku a vyvíjajú na ňu tlak, aby boli jej schopnosti využité k dobru.

Zdroj: film.book.com

Ohňa bude tentoraz viac

Tento tlak sa ale na nej odrazí a vyzerá to, že bude viac výbušnou a krvilačnou. Svoje schopnosti však objavuje postupne. Po ich rozvinutí sa ale skôr sústredia na otvorené boje v exteriéroch, než ako by sa mali pozrieť na jej väznenie. A skôr ako na večné úteky sa pozrieme na vzťah medzi Andym a Charlie.

Jason Blum sa však opakovane vyjadril, že film vytvárali so všetkou úctou v pôvodnému materiálu. Dokonca prvotné zábery a náčrty ukazovali aj samotnému autorovi, ktorý dal štúdiu svoje požehnanie. Scenár k filmu napísal Scott Teems a o réžiu sa postaral Keith Thomas.

Reklama
Zdroj: icecreamconvos.com

Nové spracovanie uvidíme v máji

Trailer na film Podpaľačka vie tieto slová potvrdiť. Síce vidíme oveľa viac plameňov ako sme z predošlých stvárnení zvyknutí, stále však vo veľa ohľadoch zostáva verný predlohe. Ukážka nám odhaľuje aj dátum vydania, na službe Peacock bude dostupná od 13. mája. V tento istý dátum je plánovaná aj premiéra v kinách.

Páči sa vám podľa traileru nová Podpaľačka? Čítali ste pôvodnú knihu od Stephena Kinga? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: polygon.com

Reklama
Exit mobile version