Site icon REWIND.sk

Ridley Scott chystá pre Apple TV+ kriminálny seriál Sinking Spring. Nie je jediným veľkým menom

Ridley Scott Apple TV+

Zdroj: theplaylist.net

Reklama

Ridley Scott a seriál pre Apple TV+

Ridley Scott uzavrel s Apple dohodu na realizáciu viacerých projektov. Prvý z nich už naberá reálne kontúru. Kriminálny seriál Sinking Spring pripraví spolu s Peterom Craigom, ktorý je okrem iného aj autorom snímky Top Gun: Maverick. Ani pri nich však zaujímavé mená nekončia – ako herec je oznámený Brian Tyree Henry.

Ide o adaptáciu knihy Dope Thiefktorú napísal Dennis Tafoya. Pojednáva o dvojici dlhoročných priateľov z Philadelphie. Prezlečený za agentov z protidrogového sa snažia vylúpiť menší dom na vidieku. Takýto „menší“ zločin sa ale premení na situáciu s ohrozením života. Odhalia tým totiž jednu z najväčších oblastí distribúcie narkotík na východnom pobreží.

Reklama
Zdroj nj.com

Pracuje na ňom aj skúsený scenárista

Takto pútavý projekt je navyše v dobrých rukách. Scott je nielen režisérom, ale navyše so svojou spoločnosťou Scott Free Productions aj produkuje. Avšak dal tu práve viac priestoru aj Craigovi. Nielen, že pôjde o jeho prvú prácu pre televíziu, navyše sa tu ukáže aj v režisérskom debute pri jednej z epizód.

Reklama

Poznať ho môžeme ako úspešného novinára a neskôr autorov scenárov. Pracoval na viacerých dielov Hier o život či krimi dráme Mesto (ktorú napísal spolu s Benom Affleckom). Najviac je však chválený za film Batman s Robertom Pattisonom, ktorý sme mali vidieť tento rok v kinách.

Zdroj: deadline.com

Jedného z dvojice herec hrá herec z Bullet Train

Scott už má jeden seriálový projekt za sebou. Pre HBO Max priniesol dystopické sci-fi Vychovaní vlkmi. Momentálne dokončuje svoju historickú drámu Kitbag, kde si Joaquin Phoenix zahrá Napoleona. S Craigom už si pracovne sadli, pretože figuruje ako producent pre jeho druhého Gladiátora. Na seriáli sa bude ako konzultant podieľať aj autor predlohy.

Jednu z titulných úlohu si zahrá Henry, pre ktorého ide o druhú spoluprácu so službou. Objaví sa aj v ich filme Causeway. Poznať ho môžeme ako jedného z Eternals z filmového sveta Marvelu a aktuálne hviezdi v akčnej komédii Bullet Train po boku Aarona Taylor-Johnsona a Brada Pitta.

Reklama

Ako sa vám pozdáva prvá spolupráca, ktorú majú Ridley Scott a Apple? Čo hovoríte na to, že pre tento krimi seriál píše scenár Craig? A ste spokojní s výberom herca? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: collider.com

Exit mobile version