Site icon REWIND.sk

Ridley Scott oficiálne potvrdil, že natočí film Gladiátor 2. Kedy na ňom začne pracovať?

gladiátor 2 ridley scott

Zdroj: wallpapercave.com

Reklama

Ridley Scott potvrdil, že vznikne Gladiátor 2

Uznávaný a na viacerých Oscarov nominovaný režisér Ridley Scott (Blade Runner, Kráľovstvo nebeské) určite má na čom pracovať, no v pláne už má ďalší projekt – film Gladiátor 2. Oficiálne potvrdil, že do kín tento film prinesie a predstaví tak pokračovanie jeho úspešného hitu z roku 2000.

Tento rok uvidíme ešte dva jeho projekty. Dva týždne nás delia od premiéry veľkolepej historickej drámy Posledný súboj, kde sa proti sebe postavia Matt Damon a Adam Driver. Iba mesiac na to nadviaže životopisnou drámou Klan Gucci, tiež s Driverom a Lady Gagou v hlavných úlohách.

Reklama
Zdroj: mentalfloss.com

Prequel k Votrelcovi aj film o Napoleonovi

Okrem toho pracuje aj na rozširovaní svojej značky okolo Votrelca. Posledný film Votrelec: Covenant bol prijatý rozporuplne, avšak aj ďalší film bude z prequelovej série (a nie pokračovanie, ako si niektorí mysleli). Pritom sa stále orientuje na historické filmy, keď sa chystá priniesť film o najväčšom dobyvateľovi francúzskych dejín – Napoleonovi Bonaparte.

Reklama

Snímka má názov Kitbag a objavia sa v nej Jodie Comer (s ktorou pracoval na Poslednom súboji) a Joaquin Phoenix (ním dlhoročne obsadzovaný herec, ktorý hral CommodaGladiátorovi). A práve po skončení nakrúcania tejto snímky sa vrhne na prípravy pokračovania Gladiátora, ako uviedol v rozhovore pre magazín Empire:

„Už píšem ďalšieho Gladiátora. Takže keď skončím s Napoleonom, gladiátori sú pripravení ísť.“

Ridley Scott už pracuje na filme Gladiátor 2

Výborná správa pre všetkých fanúšikov je, že scenár je už v príprave. Informáciu potvrdil aj producent prvého filmu Doug Wick. Ten by bol ale s prípravami podstatne opatrnejší. Vyjadril sa, že sa snažia dať toho na papier čo najviac, ale všetci, čo pracovali na pôvodnom filme, sa snažia, aby to nebolo len lacné vykrádanie a aby pokračovanie nežilo v tieni pôvodného filmu.

Keď chcú priniesť novú adaptáciu, tak je to veľkou výzvou. Musia naplniť očakávania fanúšikov a priniesť im niečo, na čo sú zvyknutí, ale zároveň priniesť niečo nové a svieže – jednoducho novú inkarnáciu príbehu. A samozrejme do toho nenahráva ani fakt, že hlavná postava je mŕtva. Kým však majú Ridleyho na palube, tak Wick verí, že všetko bude mať svoje miesto a dobre do seba zapadne.

Reklama
Zdroj: designmynight.com

Kto sa z pôvodného filmu nevráti?

Je teda veľmi dobrou správou, že Gladiátor 2 je v správnych rukách a vracia sa aj štáb, ktorý pracoval na prvej časti. Aspoň teda jeho väčšina – pretože podľa vyjadrenia producenta to vyzerá tak, že Maximus Decimus a jeho predstaviteľ Rusell Crowe v druhej časti vystupovať nebude. Ale na definitívne potvrdenie je skoro a uvidíme, čo nám ešte odhalia filmári.

Páči sa vám potvrdenie informácie, že vznikne pokračovanie Gladiátora, alebo si myslíte, že je film unikátny a má si zachovať svoje čaro? Na ktorý z nadchádzajúcich projektov Ridleyho Scotta sa tešíte najviac? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: geektyrant.com

Reklama
Exit mobile version